Højt til hest på Pony – gæsteindlæg

IMG_7122

Så blev det tid til at prøve restaurant Pony, Kadeaus lillebror, som ligger på Vesterbrogade lige over for teater Den Sorte Hest. Restauranten er bornholmsk, og som I kan se på billedet fra menukortet, blev det bornholmske tema og terroir slået an fra begyndelsen.

SnacksPonyII

Vi startede med at prøve Ponys snacks, men det var søndag aften, og efter en travl lørdag på restauranten var der godt nok udsolgt af to ud af tre snacks på kortet. Heldigvis var der gode alternativer. Så vi fik to slags røgede ølpølser fra Hallegård, rørt makrel serveret på en krydderurteemulsion med biodynamiske radiser og endelig skiver af mørt, lagret hesteinderlår med dressing rørt med friske krydderurter og brøndkarse. Hesten var et hit. Til herlighederne fik vi øl fra Svanneke Bryghus, mørk og lys, som faktisk passede rigtig fint til alle retterne. Og også til os, for vi havde forinden været ved Amager Strand og cyklet gennem byen i solskin, så god øl lå lige for.

IMG_7129

Forårets komme blev fint slået an med min lette, første ret med aspargeskartofler, perleløg, Troldhede Ask (en røget ost fra Arlas gourmetfremstød), løvstikke, knas og mormordressing, så vidt jeg kunne smage. En rigtig lækker ret med mange forskellige konsistenser.

IMG_7130

Min medspisers første større ret var rokkevinge, der blev serveret med gulerod, brødkrummer, brunet smør og tallerkensmækker. Nu er jeg ikke til fisk, men ih, hvor var det bare en smuk ret.

IMG_7138

Det er svært at se, men min medspisers anden ret var oksetatar, meget groft hakket, serveret med masser af røget marvpulver, rødbede, syrlig hybenrose og karse. Kombinationen af feminin hybenrose og maskulin marv var spændende og stjal berettiget billedet fra en lidt kedelig tartar.

IMG_7134

Min anden ret var økologisk lammeculotte, der blev serveret med grillet porre, ramsløg, tørret løg og sauce soubise, der også er baseret på løg. Det var en utrolig dejlig ret. Nej, det var ikke synderligt eksperimenterende, men til gengæld var det 100% i orden og sad i skabet – lammekødet var utroligt lækkert.

Det var en dejlig aften i stalden på stenbroen. Vi kunne godt have snuppet en ret mere hver, hvis vi ville have været rigtig mætte, men Ponys dessertkort fristede os ikke så meget. Menukortet var spændende, maden superlækker, betjeningen kæk, og lokalet godt indrettet med åbent køkken og moderne interiør. Prisen for aftenen blev 980,- kr. Det er jo som udgangspunkt i orden for en aften ude, men gode retter med skarpe indslag – omend ikke fantastiske – og på kanten af det små, i et superstærkt felt af københavnske restauranter på samme niveau, gør dog også, at Pony må nøjes med fire gafler for det samlede indtryk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s