Mexicansk kødsovs med spidskål og majs

Kødsovsbønner

Det er dejligt at lave mad i store portioner, så der også er til dagen efter, eller til fryseren. Denne gang blev det til en mexicansk kødsovs. Jeg varierer tit en kødsovs efter, hvad jeg lige har i huset, og som med de fleste retter er det rigtig vigtigt at smage retten ordenligt til.
Jeg brugte mexicansk krydderi, som du både selv kan lave, se fx her. Eller det kan komme fra et brev fx Burrito mix fra supermarkedet,
Vi fik kødsovsen sammen med groft brød, en dejlig rucola/icebergsalat og en lille klat creme fraiche.

Mexicansk kødsovs. 6-8 pers.

800 g hakket oksekød
20 g mexicansk krydderi
1 lille fint hakket løg
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse majs
1 dåse chilibønner
200 g spidskål eller hvidkål, finthakket
1 rød peberfrugt, finthakket
1 okse bouillonterning
Salt og peber

  • I en stor gryde brunes det hakkede oksekød.
  • Når kødet er brunet godt igennem tilsættes løget. Løget skal kun blive blødt og klart i farven.
  • Tilsæt nu det mexicanske krydderi og svits i 1-2 minutter. Kom de hakkede tomater i gryden sammen med spidskålen og bouillonterningen. Kog kødsovsen i små 5 minutter.
  • Tilsæt derefter chilibønnerne, majsen og den finthakkede peberfrugt. Kog kødsovsen op igen, lad den koge i 5-10 minutter mere.
  • Smag kødsovsen til med salt og peber, og tilsæt lidt vand, hvis du synes kødsovsen er for tyk.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s