Restaurant Gordon Ramsay, London

Gordon94

Bag disse meget diskrete vinduer gemmer sig den 3 stjernede Michelin Restaurant Gordon Ramsay, som til daglig styres af den erfaren irske Clare Smyth. Vi havde hjemmefra besluttet, at vi måtte prøve noget af ypperste London kunne byde på, så vi var meget spændt på, hvordan vores frokostbesøg ville forløbe.

Gordon2

Bordene i den lille restaurant var flot dækkede med hvide duge og sølvbestik (naturligvis). I restauranten er der kun omkring 12-14 borde, så stemningen var intim. Indretningen er moderne britisk. Det vil sige tykke tæpper og gardiner, men i lysere farver end traditionelt. Da vi havde besluttet os hvor vores retter, blev vi budt på et udvalgt af 5 slags brød og dertilhørende smør i bikubeform. Briochebrødet med bacon var vores absolutte favorit, blødt, sødt og salt på samme tid.

Gordon11

Første servering var en amuse bouche, som var en ærtepure med fløde, med små runde agurkestykker, knasende sprøde radiser, friske urter og spiselige blomster. En dejlig frisk og forårsagtig servering, som satte vores forventninger til resten af måltidet endnu højere.

Gordon3

Vi havde valgt en “set lunch” menu, hvor vi kunne vælge imellem henholdsvis tre forretter, tre hovedretter og tre desserter. Til forret valgte jeg torske-brandade. Retten var utrolig smuk. Brandaden var anrettet på et ultratynd og sprødt stykke hvid brød og toppet med små blødkogte vagtelæg, lufttørret skinke, grillet rød peber, fritteret løgringe, urter og igen spiselig blomster. En meget feminin anretning til nogle meget kraftige smagssammensætninger. Enkeltelementerne var meget dominerende, men sammen gav de hinanden det helt rigtige modspil. Lige sådan som en ret skal være.

Gordon4

Annas forret bød på lidt af en overraskelse for hende.  Det var en stor ravioli med en slags røget kartoffelmos og et helt æg inde i midten – endda med blød blomme, som flød fint ud, da hun skar midt igennem den. Sikke en teknik det kræver at lave det. Og sikke et uventet twist for Anna, som ikke er helt vild med hele æg. Men det smagte godt, især sammen med den fløjsbløde suppelignende bund af ærter, porrer, hestebønner og hønsefond, som den store ravioli blev serveret på.

Gordon7

Hovedretten til Anna bød på tre variationer over kanin. Det er vist vældig in vogue med kanin, som serveres flere og flere steder. Der var stegt kanin mørbrad svøbt i Bayonne skinke og krydderurter, kaninbryst serveret på en bund af puy-linser samt bittesmå, fine kaninkroner  – “rack of rabbit”. Dertil blev serveret mos af majsroer med let tilberedte gulerødder, ristede hasselnødder og syltede sennepsfrø. Kaninkødet var superlækkert og passede rigtig fint med den nøddeagtige smag fra linserne og selvfølgelig hasselnødderne, mens senneppen balancerede rettens mere søde elementer fra rodfrugterne. Lækkert og meget mættende.

Gordon8

Min hovedret var andebryst og lår, serveret med blancheret grønkål, turneret, let syltede rødbeder, stegte løg, løgpure og en sauce smagt til med appelsin. En rigtig dejlig ret, med et fint sammenspil mellem den kraftig smag fra kødet, fedmen, den let krydrede rødbede og appelsin. Det var tydeligt, hvor meget arbejde og håndværk der lå bag hver eneste lille ting på tallerken. Portionen var bestemt ikke lille, til trods for at det var en frokost-servering, men jeg kan afsløre, at der blev spist op. Det var alt for godt til at lade være.

Gordon9

Annas dessert fokuserede på banan, chokolade og jordnødder oversat til en banan parfait, en peanut butter mousse, ultratynde flager af mørk chokolade og karameliserede banaskiver. Chokoladens bitterhed klædte rettens meget volumiøse smage, der til tider tog lidt overhånd. Men det var spændende at få en dessert med komponenter, som ikke lige ses i den skandinaviske køkkentrend for tiden.

Gordon92

Min dessert var stegt ananas med mørk rom, serveret med kokossorbet, vaniljecreme og financiers med koriander. Det, at ananassen var stegt, gjorde, at den var virkelig sød og utrolig saftig. Et godt trick jeg vil prøve at huske til en anden gang. Igen var køkkenet virkelig gode til at arbejde med modsætninger, den varme ananas, den kolde sorbet og den krydrede alkohol og den milde vaniljecreme. Der var lidt eksotisk ø-stemning over desserten, men alligevel klassisk med de små financiers.

Gordon93

Måltidet blev afsluttet med små petit fours. Tætte mørke chokoladetrøfler, turkish delight med rosenvand og bedst af alt jordbæris overtrukket med hvid chokolade, serveret i en flot sølvskål med rygende tøris.

Igennem hele måltidet var det tydelig, hvor meget arbejde og håndvæk der ligger i hver eneste lige detalje. Man bliver blæst helt væk ved tanken, om hvor lagt tid det ville tage mig at bare forsøge at genskabe retterne eller dele af dem. Jeg kan godt forstå, at restaurant Gordon Ramsay er blevet belønnet med 3 michelin-stjerner. De holder et virkelig højt niveau, og man føler sig super forkælet igennem hele måltidet.

Selv om vi kun tog set lunch menu, var det en fuldent oplevelse hos Restaurant Gordon Ramsay. Foruden madens høje niveau var servicen i top. Der var usædvanlig mange, men utrolig høflige og diskrete tjenere. Og så var prisen også meget fair ift. den samlede oplevelse. Det bliver til 6 store ellevild-gafler til Restaurant Gordon Ramsay, som jeg kun kan håbe at besøge igen en anden gang.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Reklamer