Mættende salat med perlespelt, feta, asparges og soltørrede tomater

Speltaspargessalat

Når jeg skal have gæster til frokost er det dejligt med lidt forskellige små retter, som kan laves i forvejen. Denne her salat er lidt i stil med pastasalaten her, men smagen er alligevel anderledes på grund af  perlespelten. Når du bruger de soltørrede tomater i olie, så dryp det meste olie fra, der skal ikke ret meget til for at fungere som dressing.

Perlespelten kogte jeg aftenen i forvejen ved en bouillonterning og blancherede aspargesene. Så var det bare at samle salaten om morgenen. Den har godt af at stå og trække et par timer, og salaten kan også overnatte i køleskabet, men den skal helst serveres ved stuetemperatur. Det er en salat, der mætter rigtig meget, og rester fra salaten er gode at have med på madpakke.

Perlespelt salat med asparges, feta og soltørrede tomater:

2 dl kogte og afkølede perlespeltkerner
1 bundt asparges i mindre stykker
3 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
½-1 spsk olie fra de soltørrede tomater
100 g feta skåret i tern
1 bundt forårsløg
salt og peber

  • Vend alle ingredienserne sammen og lad salaten stå og trække i min 30 min. Server ved stuetemperatur.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s