Sommer jordbærtrifli

Jordbærtrifli2

Det er lige nu, at de danske jordbær begynder at myldre frem. Desværre har der været en del regn, og en jordbæravler, jeg talte med, fortalte, at de kun havde solgt halvdelen af, hvad de plejede. Så vi håber vist alle på lidt solskin.
Denne her jordbær-lækkerbisken kan heldigvis spises når som helst, også i regnvejr.

I en traditionel trifli bliver makronerne som regel dryppet med lidt likør eller anden spiritus, og det giver lidt modspil til den ellers ret fyldige smag. Jeg undlod at bruge likør, da jeg bare synes den rene jordbærsmag var nok. Triflien blev portionsanrettet i små glas, men kunne også være lavet i en mellemstor glas-skål.

Jordbærtrifli1

Jordbærtrifli. 4. pers.:

12-16 flotte danske jordbær
16 makroner
2 dl piskefløde
1 dl jordbærmarmelade, gerne uden hele bær
1 tsk. vaniljesukker

  • Start med at rengøre jordbærrene og del dem i 4. Drys ½ tsk. vaniljesukker over og lad dem trække i 10-20 minutter.
  • Pisk fløden til flødeskum og rør derefter jordbærmarmeladen og det resterende vaniljesukker i flødeskummet. Smag til, den skal smage af jordbær, men ikke være alt for sød.
  • Knus 2 makroner i bunden af hver af de små glas, fordel derefter lidt af jordbærflødeskummet over og derefter 4 små stykker jordbær. Gentag, så du slutter af med at pynte med jordbærstykkerne.
  • Server med det samme, eller lad triflien trække et par timer i køleskabet.
  • Hvis du har ekstra jordbær, så server dem gerne ved siden af.

Jordbærtrifli3

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s