Blåbær-marcipantærte – gæsteindlæg

IMG_7203

Nogle gange har man ikke lige det, man troede i skabene, når man skal bage til gæster, som nærmest står i døren. Men så er der heldigvis masser af god hjælp derude, og med inspiration fra denne opskrift på Odense Marcipans hjemmeside fik jeg bagt en konfektagtig, saftig blåbærtærte med masser af marcipan. I forhold til originalopskriften har jeg ændret virkelig meget, så nedenfor er min version af en blåbær-marcipantærte. Tærten er rigtig sød, så den har godt af et syrligt modspil. Det blev denne gang Cultura Naturel rørt med revet citronskal, meget friskt, let og lækkert.

Blåbær-marcipantærte

1 tærteform eller springform smurt med smør

250 g marcipan
200 g rørsukker
2 æg
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 tsk flydende vanilje
170 g frosne blåbær
1 tsk sukker
½ citron (saften herfra)

2-3 dl. Cultura Naturel
Revet skal fra ½ citron

  • De frosne blåbærer hældes op i en skål sammen med 1 spsk. almindeligt sukker og saften fra den halve citron.
  • I en anden skål rives marcipanen og blandes med sukker, vanilje og bagepulver. Tilsæt derefter æggene og rør sammen. Hæld så mel i og rør dejen grundigt igennem.
  • Fordel dejen i formen.
  • Oven på dejen lægges nu blåbærerne og til sidst drysses der med en smule sukker, inden tærten sættes i ovnen ved 180 grader. Tærten skal have omkring 40 minutter.
  • Server med Cultura Naturel rørt med revet citronskal fra en ½ citron.

IMG_7187v

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s