Små tykke majspandekager

Majspandekager22

Hvis du mangler en lille let frokost til sommerferien, kunne disse små pandekager være en ide. De smager bedst lune, og de passer rigtig fint sammen med en grøn salat. Pandekagerne tager ikke lang tid at lave, hvilket er dejligt, for de er ikke så gode at gemme til dagen efter.

Små tykke majspandekager, ca. 8 stk.:

1,25 dl hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
0,25 tsk. peber
2 æg
2 spsk. mælk
1 dåse majs, drænet, ca. 280 g
100 g bacon i tern
2 spsk. revet parmesanost
1 lille bundt purløg finthakket
Lidt smør til stegning

  • Start med at stege baconen sprød på en lille pande, læg den derefter på et stykke køkkenrulle til afdrypning, imens du laver dejen.
  • I en mellemstor skål røres mel, bagepulver, salt og peber sammen.
  • Pisk æg og mælk sammen. Lav en fordybning i melblandingen og pisk æggeblandingen i, til dejen er glat og uden klumper.
  • Tilsæt majs, bacon, parmesan og purløg.
  • Rør godt rundt og lad dejen samle sig. Steg ca. 2 spsk. dej af gangen ved middelvarme. Pandekagerne skal have ca. 4 minutter på hver side. De skal vendes, når de er gyldne.
  • Server pandekagerne lune med en lille klat cremefraiche og ekstra purløg.

Majspandekager1

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s