Jordbærtærte med mascarpone- og yoghurtcreme

Jordbærtærte11

For en uges tid siden var der sommerafslutning på arbejde, og jeg meldte mig til at tage kage med, og det jeg synes var mest sommeragtigt, var jordbærtærte. Jeg bagte bunden aftenen før og rørte cremen sammen og pakkede den i en lufttæt beholder. Så var det nemt at samle jordbærtærten lige inden den skulle spises. Tærten kan nemlig ellers blive lidt blød og fugtig, hvis den samles dagen inden.

Opskriften er jeg kommet frem til ved at kombinere to forskellige, nemlig en jordbærtærte fra Amos kogebog nr. 3 og Lone Kjærs Jordbærkage med masser af smovs. Først havde jeg tænkt mig at “bare” at lave opskriften fra Amo, da flere havde sagt, at den var rigtig god. Men undervejs greb jeg chancen og lavede en mazarinmasse også. Jeg fulgte ikke opskrifterne 100 pct., da det var et spørgsmål om at bruge, hvad jeg havde i huset, men resultatet blev godt, så jeg skriver opskriften, som jeg lavede den. Jeg brugte min store tærteform, hvilket betød at mørdejsbunden blev ret tynd, men det var fint, når nu jeg også lavede mazarinmassen. Hvis du udelader mazarinmassen, vil jeg anbefale, at du bruger en almindelig størrelse tærteform.

Mascarpone og yoghurt-cremen var rigtig frisk og komplimenterede den søde mazarinmasse og de danske jordbær virkelig godt. Når du tilsmager cremen, så vær opmærksom på, at den ikke bliver for sød, den skal give modspil. Jeg er faktisk så begejstret for cremen, at jeg sagtens kunne forestille mig at bruge den alene sammen med andre af sommerens bær.

JordbærtærteCollage

Jordbærtærte til 6-8 pers.:

Mørdej:
150 g hvedemel
50 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme

Mazarinmasse:
100 g blødt smør
150 g revet marcipan
100 g rørsukker
3-4 æggeblommer

Marcapone- og yoghurtcreme:
250 g mascarpone
1 dl yoghurt naturel
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker eller 1 stang vanilje
2 dl piskefløde

50-100 g mørk chokolade
500 g jordbær

 • Start med at lave mørdejen.
 • Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og kør indtil der formes en dej. Du kan også samle dejen i hånden, så skal du smuldre smørret ind i de andre ingredienser og blive ved indtil en dej former sig.
 • Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
 • Imens dejen køles, laves mazarinmassen. Pisk alle ingredienserne til mazarinmassen grundigt sammen. Sørg for at det er en homogen masse uden klumper.
 • Opvarm ovnen til 200 grader. Rul mørdejen ud imellem to stykker bagepapir (det gør det meget nemmere) og beklæd en tærteform med dejen. Prik dejen med en gaffel. Fordel derefter mazarinmassen ud over bunden.
 • Bag bunden nederst i ovnen i 20-25 minutter. Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle en smule.
 • Smelt chokoladen i en skål og pensel bunden med den. Alternativt kan du rive chokoladen ud over den varme tærtebund, så den smelter. Lad det hele afkøle.
 • Nu kan mascapone- og yoghurtcremen laves.
 • Rør mascarpone og yoghurt sammen med sukker og vaniljesukker. Rør godt, så alle klumper kommer ud.
 • I en anden skål piskes fløden til flødeskum. Rør flødeskummet sammen med mascarponemassen og smag til. Husk at den skal være syrlig.
 • Fordel cremen over bunden og pynt med de halve jordbær.

Jordbærtærte2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s