Culottesteg med nye kartofler og urtedressing

CulotteNyeKartofler

Culottesteg laver jeg virkelig sjældent, jeg er ikke helt sikker på hvorfor, måske fordi den er lidt til den dyre side, og måske fordi det er lige lovlig meget mad til 2 personer. Det er ellers ikke fordi, det er voldsomt vanskeligt at tilberede en culottesteg, det kræver faktisk kun en lille smule forberedelse, og så passer den sig selv i ovnen. Og der var gode rester af culottestegen, så der var faktisk mad til 3 dage. Mit bedste trick til at få en perfekt steg er stegetermometeret. Det var ikke gået uden, for det er så sjældent at jeg laver en steg.
De nye kartofler behøver ikke ret meget tilbehør, og det er en god ide at koge et par ekstra stykker, så der er til en kartoffelmad dagen efter.

Culottesteg med nye kartofler og urtedressing:

Culottesteg:

  • Start med at fjerne evt sener fra culotten. Rids derefter fedtlaget på oversiden culottestegen og gnid med ca. 2-3 tsk. groft salt.
  • Opvarm ovnen til 230 grader og sæt stegen ind i 10 min.
  • Sænk varmen og steg videre ved omkring 180 grader til centrumtemperaturen er ca. 63-65 for lys rosa/tæt på gennemstegt. Afhængig af størrelsen vil det tage 30-60 minutter yderligere.

Nye kartofler:

  • Vask de nye små kartofler fri for jord.
  • Kog dem 8 minutter i vand med salt. Sluk for varmen og lad dem trække i yderligere 8 minutter. Mærk efter om kartoflerne er møre, ellers skal de have et par minutter mere i det varme vand.
  • Hæld vandet fra kartofler og damp dem tørre.
  • Tilsæt en lille klat smør, giv et drys havsalt og drys finthakket persille over. Vend rundt og server kartoflerne lune.

Urtedressing:

  • Rør ca. 1 dl cremefraiche sammen med 1 spsk. hakket purløg og persille.
  • Smag til med salt og peber.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s