Åben bikse-burger

Bikseburger

Da jeg havde lavet culottesteg var der en del rester. Og den slags lader man ikke bare gå til spilde. Resterne blev blandt andet brugt til en gang biksemad, men i stedet for at lave brasede kartofler til, blev det til de nyopfundne åbne bikse-burgere. De består kort sagt af grovboller skåret igennem og ristet, smurt med ketchup og toppet med biksemad, ost og et spejlæg. Du kan lave lige den slags biksemad, du har lyst til, og toppe den med hvad du nu synes passer bedst. For eksempel ville lidt bacon også være dejligt. Brug hvad du har i køkkenet, det var sådan at min aftensmaden blev til. Jeg har ikke angivet præcise mål, da biksemad ikke ligefrem er noget, jeg laver efter en fast opskrift.

Åbne bikse-burgere:

Kold oksesteg skåret i tern
1-2 løg i tern
Lidt smør
worcestershire sauce
Salt og peber

æg til spejlæg
Ketchup
ost, revet eller i skiver
Salt og peber
Grovboller

  • Start med at lave biksemaden.
  • Steg oksekødet i lidt smør, så det får lidt stegeskorpe, tilsæt løg.
  • Når løget er blevet mørt og gyldent, smages biksemaden til med worcestershire sauce, salt og peber.
  • Imens steges spejlæggene og grovbollerne ristes.
  • Så er det tid til at samle de åbne bikseburgere.
  • Smør et tyndt lag ketchup på bollen, fordel biksemaden ovenpå, top med ost og derefter et spejlæg.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s