Kold kartoffelsalat med rødløg og persille

Kartoffelsalat1

En sommer-klassiker er naturligvis kold kartoffelsalat. Jeg har valgt at lave en udgave, hvor rødløget smager godt igennem, men det kunne også smage rigtig dejligt at pifte dressingen op med lidt sennep. Selve salaten kunne blandes lidt afkølede dampede bønner, ærter eller lignende. Eller måske ligefrem lidt bacon.

Når nu du alligevel har fat i de nye dejlige kartofler, så kog gerne lidt ekstra, det smager så godt med en katoffelmad.
Sådan en omgang kold kartoffelsalat passer rigtig godt til grill-mad, eller som vi fik, et stykke stegt laks, og server gerne nogle lækre sommergrøntsager til.

Kold kartoffelsalat med rødløg og persille, 4 pers.:

1,5-2 dl creme fraiche 9 %
2 spsk mayonnaise
1 rødløg finthakket
1 lille bundt hakket persille
Salt og peber
1 kg nye kartofler

  • Kog kartoflerne og pil dem, så den tynde skræl kommer af.
  • Køl kartoflerne ned, til de har mindst stuetemperatur.
  • Imens røres dressingen sammen af cremefraiche, mayonnaise, rødløg, persille, salt og peber. Dette kan gøre i god tid, bare sæt dressing og de kogte kartofler i køleskabet.
  • Cirka en halv time inden kartoffelsalaten skal på bordet, skæres kartoflerne i skiver og vendes sammen med dressingen, lad den stå og trække lidt ved stuetemperatur. Jeg synes, kartoffelsalaten smager bedst, hvis den ikke er helt køleskabs-kold.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s