LêLê Street Kitchen

Lele1

Vietnamesisk mad er blevet superpopulært i Danmark efter årtusindeskiftet, og søskendeflokken bag LêLê er en meget etableret del af den asiatiske madscene i København. LêLê er efterhånden også kommet ud i det ganske land med tv-programmer og en glimrende kogebog. På hovedrestauranten Lê Lê Nhà Hàng på Vesterbrogade kan der være kø til at få bord, men på LêLê Street Kitchen, der åbnede for et par år siden, går det let og hurtigt. Stedet har også for nyligt fået Politikens iByen-prisen 2013 for den bedste take away-madsted.

På en Københavnertur besluttede vi os for at afprøve det vietnamesiske gadekøkken tæt på Rådshuspladsen. Anna havde været der før, mens det var første gang for mig. Lokalerne lægger ikke op til lange middage, men er super egnede til en let frokost eller en hurtig aftensmad.

På den kulinariske front kom vi godt omkring i menukortet. Af større retter bestilte vi spicy oksekødssalat, karrykalkun i kokos og salatruller med kylling. Salaten med oksekød tilsmagt med sojasauce og citrongræs og serveret med romainesalat, kinakål, tomater, grønne bønner, gulerødder, peberfrugter, rødløg, sød basilikum, koriander og chili, er en klassiker og smager ifølge Anna altid godt hos LêLê. Salatrullerne med kylling var lavet af hjertesalat med karamelliseret kylling, syltet kål, chili og koriander, de smagte friskt, sprødt og var fulde af smag. Karrykalkunen vakte til gengæld ikke så stor glæde. Karryen med grøntsager, limeblade,kokosmælk, chili, bønnespirer og friske urter var simpelthen lidt fladt kydret og for “vandet”. 

Nu fristede menukortet med retter til meget rimelige priser, så vi prøvede også et par mindre retter. De stegte vegetariske forårsruller med kinaradise, svampe, gulerødder, forårsløg, løg og glasnudler var lækre og sprøde. De friske forårsruller med and, salat, ananas, grønne bønner, agurk, løg, koriander og risnudler i rispapir var også rigtig lækre, selvfølgelig særlig med soja eller fiskesauce. Endelig var Hanoi-kødbollerne, der blev serveret med vietnamesisk agurkesalat, også smagsfulde og kraftige.

Lele2

Lele3

Samlet set var det en god, hurtig frokost på LêLê Street Kitchen. Der var fokus på friske, sprøde grøntsager med kraftige krydderier til en meget rimelig pris, og vil man gerne have et sundt og hurtigt måltid på vej i biografen, er det helt oplagt at kigge forbi. I forhold til prisen, der lå på cirka 120-170,- kr. per person, udløser det fire hurtige ellevildgafler herfra.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Reklamer

2 thoughts on “LêLê Street Kitchen

    • God fornøjelse :-) Skriv endelig hvad du synes, når du har været der. Hvis der ikke var så langt til København, ville jeg komme forbi igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s