Semidried tomatoes – gæsteindlæg

frisk

Tomater – og alle slags af dem – er en af mine yndlingsgrøntsager. Den kan bruges til alt og i næsten alle slags køkkener. Og så kan den også stå alene som tilbehør, eksempelvis som her i form af semidried tomatoes. Den lange bagetid i ovnen giver tomaterne en lækker sødme, der passer til rigtig mange retter eller helt enkelt stegt eller grillet kød. Hvis du har nogen tilovers, kan de kolde tomater også bruges i salater, fx sammen med oliven og romainesalat.

Opskriften fra Karolines Køkken er lettere modificeret nedenfor, og er – som I kan se – super enkel. Det tager godt nok noget tid, for tomaterne er jo langtidsbagte, men til gengæld passer de sig selv i ovnen.

Semidried tomater, ca. 4 personer

500 g cherrytomater
5 fed pillede hvidløg i grove skiver
1 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Friske timian kviste

  • Skær tomaterne halvt over og læg dem i et fad. Vend tomaterne i olivenolie, hvidløg, salt, peber og timian.
  • Bag tomaterne i et fad i omkring to timer ved 100 grader i ovnen.

Semidried

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s