Saftig pulled pork burger

PulledPork3

Som den sidste madblogger i hele verden, eller sådan føles det i hvert fald, fik jeg endelig kastet mig over at lave en gang pulled pork. Kødet blev brugt til en omgang burgere med hjemmelavede burgerboller og coleslaw. Jeg brugte Annas opskrift på koldhævede burgerboller, men udskiftede grahamsmel med fuldkornshvede og lod dejen hæve i 12 timer. Coleslawen kommer på i det næste indlæg, men coleslaw var det helt perfekte tilbehør til den spicy møre pulled pork.

Burgerboller2

Skulle du have nogle rester tilbage, så kan kødet bruges i en wrap med salat og guacamole, eller måske som topping på en pizza. Men burger-varianten her, er indtil videre min favorit. For resten minder pulled pork en del om carnitas, som er en af mine ynglings mexicanske opskrifter. Dog er carnitas noget hurtigere at lave.

Den originale pulled pork bliver lavet over grillkul efter pricippet ”low and slow”, som er et nøglebegreb omkring barbecue-kulturen i USA. Når nu man skal lave pulled pork i ovnen og ikke over grillen, så er det en god ide at bruge røget paprika og chipotle, som begge tilføjer en røget smag, man ellers ville have fået af grillen.

Pulledporkcollage

Jeg brugte ca. halvdelen af marinaden til at marinere kødet og lod den stå natten over og marinere. Næste morgen satte jeg nakkekammen i ovnen ved 130 grader og så stod den ellers og hyggede sig i 7 timer i ovnen. Jeg havde læst adskillige amerikanske opskrifter, og lænede mig op af fremgangsmåde på denne her opskrift fra food network. Men jeg gav den lidt lavere temperatur og længere tid. Der ud over sørgede jeg for, at kernetemperaturen var på 90-95 grader. Der er virkelig mange opskrifter på nettet, så skulle du have lyst til at finde en opskrift med en anden fremgangsmåde, så er det bare at Google løs.

Pulled pork: 

2 kg nakkefilet som steg.
Marinade til pulled pork:
2 dl ketchup
3 tsk røget paprika
2 tsk hvidløgspulver eller 2-4 fed presset hvidløg
1 tsk løgpulver
1 tsk spidskommen
1 spsk soja
2 spsk honning
½ tsk tabascosovs med chipotle
½-1 tsk almindelig tabascosovs
Salt og peber

 • Rør marinaden sammen og smag til. Den skal have en god balance imellem lidt eddike (fra kethuppen), sødt, salt og stærkt. Den røgede smag skal være tydelig fra chipotle og røget paprika.
 • Smør nakkefilleten ind i ca. halvdelen af marinaden.
 • Kom kødet op i en form der passer i størrelsen, det er vigtigt at den ikke er alt for stor, så vil fordampningen være meget høj, og kødet tørrer mere ud.
 • Dæk fadet til med husholdningsfilm og lad den stå natten over, gerne 12 timer.
 • Næste morgen sætter du kødet ind i ovenen ved 130 grader, og lader den stå der i 7-8 timer. Når der er gået 7 timer, så tjek kernetemperaturen på stegen, den skal gerne være 90-95 grader. Du kan også lave en prøve ved at se om kødet har nemt ved at falde fra hinanden og er helt mørt.
 • Tag kødet op af væsken og si den, så evt rester kommer fra. Stil “sovsen” til side.
 • Nu kan du trække kødet fra hinanden i store stykke med to gafler. Sørg for at pille fedt og bløde sener fra.
 • Kom det trævlede kød op i en stor skål.
 • Væsken som kødet har afgivet vil nu have delt sig i ”stegesky” og fedtlag. Fjern hovedparten af fedtet, eller så meget som du nu ønsker.
 • Bland stegeskyen op med den resterende halvdel af marinaden. Smag til igen, den nye marinade skal være kraftig, men ikke for tynd. Jeg havde ca. hvad der svarrede til 2 dl.
 • Vend marinaden sammen med det varme trevlede kød. Det vil lynhurtigt suge alt smagen og saften til sig.
 • Server kødet i lune burgerboller toppet  med coleslaw.

PulledPork4

Reklamer

2 thoughts on “Saftig pulled pork burger

 1. Hvor ser det lækkert ud! Det ligner en rigtig lækker sommerret til de kommende aftener i solen. Nogle gange kan pulled pork blive så tungt at spise/se på, men hvor ser det bare dejlig frisk ud på dine billeder! Drømmer mig allerede helt væk til sol, sommer og lange aftener… Nu må jeg se om jeg kan få hele pulled pork-processen gennemført med min dårlige køkkenorganisation, men skal i hvert fald have hevet denne opskrift ned som motivation!

  • Hvor er det dejligt at høre Lisbeth. Jeg håber at du får afprøvet opskriften på et tidspunkt. Ja den kræver lidt planlægning, til gengæld passer den sig selv i mange timer. Nu kan sommeren godt komme :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s