Sprød og cremet Coleslaw

Coleslaw42

Coleslaw’en her blev lavet til min Pulled pork burger. Den skulle give lidt cremet modspil til den meget fyldige barbecue smag fra Pulled pork.  Jeg valgte ikke at overdænge den med for meget dressing, da jeg synes, det er bedre, når jeg stadig kan smage hvidkålen og guleroden.

Jeg har set på virkelig mange opskrifter til coleslaw, og i flere af de amerikanske opskrifter indgår der finthakket løg, men da jeg gerne ville have at coleslaw’en kunne holde i flere dage, valgte jeg at tilsætte en lille smule løgpulver til dressingen. Mine gulerødder var meget søde, men hvis dine gulerødder er lidt vinter-trætte og mangler sødme, kan du tilsætte ½ spsk. sukker mere. Du kan lade coleslaw’en stå og trække flere timer i køleskabet, men så kan dressingen blive lidt vandet. For at undgå dette kan du presse vandet ud af de revne grøntsager i en viskestykke.

Coleslaw2

Sprød og cremet Coleslaw. 4 pers.: 

2 store gulerødder eller 3 mindre
½ lille hvidkålshoved
1 dl Hellmans mayonnaise eller Miracle Whip, eller hjemmelavet mayonnaise
2 spsk. sukker
3 spsk. eddike
1 tsk salt
½ tsk løgpulver

  • Riv gulerødderne og hak hvidkålen mellemfint. Jeg brugte min foodprocessor til at snitte og rive, hvilket gjorde at hvidkålen blev ret fintsnittet og gulerødderne var i strimler.
  • Rør dressingen sammen, og smag den til. Det er vigtigt at den både smager sødt, men også lidt bittert. Det må gerne være sådan, at læberne lige snerper sig sammen.
  • Vend dressingen over grøntsagerne og lad det trække i omkring 30 min.

Coleslaw32

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s