Nigella craze II: Hvid chokolademousse med passionsfrugt og hindbær – gæsteindlæg

IMG_6596

Inspireret af min nye Nigellas Lawson-kogebog kiggede jeg nærmere på hendes hjemmeside, og nøj, hvor er der et ocean af spændende opskrifter derinde! Så jeg besluttede mig til at prøve denne her opskrift på hvid chokolademousse med passionsfrugt og hindbær.

Jeg var svært begejstret for resultatet. Moussen blev lækker, og hindbærerne gav et godt syrligt modspil til den meget voluminøse mousse. Derfor skal portionstørrelserne heller ikke være for store, for så bliver den for voldsom.

Hvid chokolademousse med passionsfrugt og hindbær, ca. 8-10 portioner

300 g hvid chokolade
6 pasteuriserede æggeblommer
6 pasteuriserede æggehvider
10 passionsfrugter
250-300 g hindbær

  • Hak chokoladen i grove stykker og smelt den langsomt i et vandbad.
  • Når chokoladen er smeltet, sættes skålen til side, så chokoladen kan køle lidt af.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • I en anden skål hældes de seks æggeblommer, som blandes med den nu afkølede chokolade. Rør forsigtig rundt, så det bliver en ensartet masse.
  • Skær passionsfrugterne over og kom indholdet (både kødet, kerner og juice) i æggeblomme-chokolademassen. 
  • Derefter foldes den piskede æggehvidemasse sammen med æggeblomme-chokolade-passionsfrugtmassen. Det skal gøres forsigtigt, så luften ikke går ud af æggehviderne, men grundigt, så det bliver en ensartet masse.
  • Put hindbær i bunden af de glas eller skåle, som du ønsker at servere moussen i. Kom derefter moussen forsigtigt oven på.

creme

Mousse hvid

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s