Nigella craze III: Hurtig bønnemos med rosmarin og hvidløg – gæsteindlæg

IMG_6779

Min begejstring for Nigella Lawsons opskrifter fortsætter ufortrødent. Denne her bønnemos er superlet at lave og godt tilbehør til de aftener, hvor det skal gå stærkt i køkkenet og være sundt. Nu brugte jeg godt nok ikke dåsebønner, men udblødte selv, men hvis man bruger dåsebønner, som i den originale opskrift er det jo endnu lettere. Hvis du vælger selv at udbløde bønnerne, så skal de skylles og derefter som udgangspunkt stå i blød i 10-12 timer, inden de koges møre.

Bønnemos med frisk rosmarin og hvidløg, 3-4 personer:

60-70 ml olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 kvist frisk rosmarin
Skallen fra 1 økologisk citron
1.200 g hvide bønner (svarende til ca. 3 dåser)
Salt og friskkværnet peber

  • Varm olien op i en gryden og tilsæt det pressede fed hvidløg. Tilsæt derefter rosmarinkvisten og citronskallen. Varm det godt igennem. Afhængigt af hvor kraftig en smag af rosmarin du ønsker, kan du evt. tage kvisten op, inden du tilsætter bønnerne. Jeg lod den blive for at få en relativt kraftig smag.
  • Hæld derefter bønnerne op i gryden. Hvis du bruger dåsebønner, skal du lige huske dræne vandet fra dåserne og skylle bønnerne godt med postevand, inden du putter dem i gryden. 
  • Varm godt op for bønnerne, mens du rører rundt. Når bønnerne er gennemvarmet og rigtig bløde, moser du bønnerne groft.
  • Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft afhængigt af hvor skarp, du ønsker smagen.
  • Server med et godt stykke kød, fx en mør engelsk bøf eller et saftigt kyllingebryst.

IMG_6753

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s