Torskeforret med grønne krydderurter fra fødselsdagsmiddag

Torskeforret3

Fødselsdagsmiddage er sådan en god anledning til at lave lidt ekstra lækker mad. Men da jeg skulle lave fødselsdagsmiddag på en tirsdag, gav det anledning til lidt ekstra planlægning. Retterne skulle helst kunne laves stort set færdige inden, og de måtte ikke være for tidskrævende. Og som sædvanlig skulle der være 3 retter. Ja, man skal jo ikke slække på kravene til sig selv, bare fordi det er tirsdag.

Hovedret og dessert var gamle kendinge. Hovedretten var en dejlig mør oksemørbrad med kartoffelpure, gulerodstern, stegte champignon, forårsløg og en kraftig kalvefond.

Fødselsdagscollage

Desserten havde Anders ønsket, Brownie med is. Det var et meget velkomment ønske, da  de her brownies faktisk har bedst at blive lavet i forvejen, og is og bær ikke kræver tilberedning. Jeg lavede en hindbærpure til, som kunne give lidt syrligt modspil til kagen.

Forretten blev en dejlig torskeanretning med masser af urter. En opskrift jeg havde fundet i et gammelt Smagogbehag-blad. De kalder egentlig forretten for en rillette, men da den ikke hverken bliver tilberedt i fedt, eller bliver purreret til en smørbar masse, synes jeg ikke navnet passede. Derfor blev det til: Torskeforret med grønne krydderurter. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver den forret. Den var dejlig mild og frisk i smagen, men stadig fyldt med gode smagsnuancer af både agurk, urter, rødløg og ikke mindst torsken. De sprøde sesamkerner gav en fin nøddeagtig smag og lidt sprødhed til retten. Forretten blev serveret sammen med lidt groft flutes. Retten kan også bruges som en let frokostret, så skal du nok regne med der er til 2-3 personer. Retten skal ikke være iskold når den serveres, men tages ud af køleskabet 10 minutter før du sætter den på bordet. Du kan lave det meste til forretten klar på forhånd, og så blot røre det sammen til sidst, det gør det til en virkelig nem ret.

Torskeforret med grønne krydderurter. 4 pers.:

300 g torsk uden skind og ben
½ finthakket rødløg
½ agurk finthakket, uden skræl og kerner + 1 agurk til pynt
2 spsk. god mayonnaise, evt. hjemmelavet
1 tsk. dijonsennep
1 bakke karse
1 spsk. finthakket dild + lidt til pynt
1 spsk. finthakket purløg
1 citron
Salt
Peber
3 spsk. sesamfrø
1 dl. smagsneutralolie, fx soyaolie

 • Bag torskestykkerne ved 180 grader i 10 minutter. Sæt derefter torsken på køl.
 • Kog sesamfrøene i olie ved svag varme, til kernerne er gyldne. Tag frøene op af olien og sæt på køl.
 • Hak rødløg, den halve agurk og krydderurterne fint. Rør sammen med mayonnaise og sennep.
 • Når torskekødet er helt afkølet, brækker du det i mindre stykker, og det røres sammen med cremen. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
 • Tag den hele agurk og lav lange flotte strimler af den med en kartoffelskræller. De skal bruges til pynt.
 • Sæt en mindre ringform/anretter-ring midt på tallerkenen og pres torske-cremen  ned i den. Det giver en flot form. Pynt nu med agurkestrimler, dild og riv lidt citronskal over.
 • Slut af med at drysse sesamkernerne rundt på tallerkenen.

Torskeforret2

Reklamer

2 thoughts on “Torskeforret med grønne krydderurter fra fødselsdagsmiddag

 1. Hej, det ser super lækkert ud! Jeg skal lave fiske-tappas til 10 tøser, og har fået en masse gode ideer herfra – tak :) Jeg skal lige høre, hvor lang tid i forvejen tænker du denne ret (“Torskeforret kan laves? Vil jo gerne kunne forberede så meget som muligt.
  Mvh. Malene Alsen.

  • Hej Malene. Tak for de fine ord, og hvor lyder det lækkert med en fisketapas. Jeg vil mene at du kan lave sesamkernerne et par dage i forvejen, og torsken dagen inden. Men cremen med agurk ville jeg vente med at lave til samme dag, da agurk kan afgive så meget væde at cremen bliver for flydende. Jeg håber at det kan hjælpe dig, og at maden bliver en succes!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s