Sød søndag i det sønderjyske

Sønderjysksøndag

Min søndag bød på mange lækre sager i det sønderjyske.
I Aabenraa var der igen i år Gourmetdag. Det var større end sidste år, hvilket betød flere små stande, men også en del flere mennesker. Der var god stemning, men de fleste steder var der så fyldt, at det ikke var til at få en snak om de lækre special produkter. Det var ærgerligt, men sanserne blev da pirret, og så må jeg jo i de lokale special forretninger for at se og høre mere. Det øverste billede er fra Restaurant Royal, som diskede op med en del smagsprøver og lidt live musik.

Sønderjysksøndag2

Til Gourmetdagen var også Katja Stock fra Den store bagedyst. Hun stod og pyntede sin brødtorte, da vi kom forbi, og det var lidt af et tilløbsstykke. Hendes kager blev solgt, og overskuddet gik til Børnecancerfonden.

Sønderjysksøndag3

Efter besøget til Gourmetdagen gik turen videre til Gram slot. Her har de en gang om måneden sønderjysk kaffebord, og som “tilflytter-sønderjyde” var det særligt spændende at se, hvad deres kaffebord bestod af. De diskede op med 21 varianter, indregnet de små boller, se billedet nedenfor. Det kostede 150 kr. pr. pers. og det skuffede desværre en smule. De fleste af kagerne manglede det sidste i forhold til smagen, og de manglede finesse. Men selve slottet er et besøg værd, og de har en dejlig gårdbutik, hvor de forhandler deres egne varer samt andre specialiteter.

Sønderjysksøndag4

Jeg har tidligere været til kaffebord på Den gamle kro i Gråsten. Og selvom omgivelserne er imponerende på Gram slot, så var kagerne altså bedre i Gråsten. Nedenfor får I lige et billede derfra. Det er taget i december 2011. Men jeg er sikker på, at de stadig holder en høj standard.

Sønderjysksøndag5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s