Hindbær crumble-snitter med mandler og semolina

Hindbærcrumblesnitter21

Måske var jeg træt efter bagningen, eller også var jeg bare helt idéforladt, men navngivningen af disse herligheder var snart det sværeste i hele processen. Men efter et par timer kom det til mig, det var da en hindbær crumble-snitte.

Baggrunden for at afprøve lige netop denne her opskrift, var at jeg havde købt en pose fin semolina, og gerne ville lave et eller andet med det. Egentlig havde jeg bare tænkt mig en pizza eller et brød, men da jeg så disse snitter, eller ”barer” som de oprindeligt hedder, så var jeg solgt. Delicious magazine er et rigtig godt blad, og heldigvis kan man finde en del af deres opskrifter på deres hjemmeside.

Jeg lavede nogle få ændringer i opskriften. Jeg brugte ikke usaltet smør, men bare helt almindelig saltet dansk smør. Og jeg brugte ikke friske hindbær, men derimod optøede frosne hindbær. Du kan sagtens udelade de hele hindbær, og så bruge en smule mere syltetøj, men så mister du lidt af den syrlighed, de hele bær giver. Skulle du have lyst, kan du helt sikkert også vælge andre bærtyper, som fx brombær med brombærmarmelade. Dog ville jeg holde mig fra at komme hele jordbær i, så ville jeg nøjes med jordbærsyltetøjet.

Crumble-snitterne bliver sprøde og bløde på samme tid. Sprødheden kommer især takket være semolinaen, og naturligvis mandlerne. Måske vil jeg næste gang bruge en håndfuld mandler mere, for jeg kan rigtig godt lide smagen af de ristede mandler.

Hindbærcrumblecollage

Hindbær crumble-snitter med mandler og semolina. 12-18 stk.:

225 g hvedemel
100 g semolina, fin
100 g rørsukker + 2 spsk
225 g smør, koldt og i tern
225 g hindbærmarmelade
200 g hindbær, optøet fra frost
50 g smuttede mandler, grofthakkede
2 tsk. flormelis til pynt

  • Kom bagepapir i en mindre bradepandeform, min var ca. 35×25 cm
  • I en foodprocessor kommer du hvedemel, semolina, rørsukker (undtaget 2 spsk.) og smørret. Kør i korte intervaller til du kan se at der begynder at danne sig mindre klumper.
  • Hæld halvdelen af ”dejen” over i bageformen og pres med bagsiden af en metal ske (ikke en træske, det hænger i) så der danner sig en jævn og fast bund. Det kan drille lidt, men du får hurtigt håndelaget.
  • Smør marmeladen ud over bunden, det kan også drille lidt, da bunden gerne vil smuldre, men vær tålmodig. Fordel derefter de hele hindbær udover.
  • Kom de hakkede mandler og de resterende 2 spsk rørsukker i resten af crumble-blandingen. Rør rundt, og drys blandingen jævnt ud over toppen.
  • Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 160 grader og bag i ca. 40 minutter. Kagen skal kun være lys gylden.
  • Lad kagen køle af i formen i et kvarters tid og skær derefter kagen ud i snitter.
  • Drys med flormelis og lad snitterne køle yderligere af. Når de er til at håndtere stilles de til afkøling på en bagerist. Hvis du ikke kan vente, kan kagerne også spises lune.

Hindbærcrumblesnitter71

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s