Blomkålssuppe i 2 variationer

Blomkålssuppe1

Blomkålssuppe er utrolig nemt at variere og gøre spændende. Første dag lavede jeg en helt almindelig blomkålssuppe, og dagen efter brugte jeg min “basis”-suppe til at lave en karry-blomkåls variant med kødboller. Kødbollerne var fra fryseren – det er dem, jeg bruger til boller i karry.

Basissuppen kan gøres mere cremet med fløde, men jeg synes egentlig ikke, at det er nødvendigt. Suppe er simpel mad, men det luner og mætter dejligt. Suppe er en god måde at få en masse grøntsager og vitaminer på en nem måde.

Blomkålssuppe. Grundopskrift. 4. pers.:

1 lille blomkålshoved delt i mindre buketter
½ liter vand
2-4 bouillonterninger eller tilsvarende mængde hønsefond
En håndfuld purløg
Salt og peber

  • Del blomkålshovedet i mindre portioner, brug også stilken. Gem ca. en håndfuld af de flotteste buketter.
  • I en stor gryde kommes vand, bouillon og blomkål, undtaget den ene håndfuld buketter.
  • Kog op og lad blomkålen koge i ca. 5-10 minutter til blomkålsbuketterne er helt møre.
  • Blend med en stavblender til suppen er ensartet.
  • Smag til med salt og peber, og juster evt. med mere vand/fond.
  • Kom de resterende blomkålsbuketter i og kog i 1-2 minutter. Buketterne skal være gennemvarme, men stadig sprøde.
  • Server suppen drysset med purløg og godt brød til.

Blomkåls-karry-suppe:

½ liter blomkålssuppe
1 rødløg finthakket
1 spsk karry
1 spsk olie
1/4 tsk. tørrede chiliflager
2-3 gulerødder i tern
1 dl ærter

Kødboller. Gerne hjemmelavede, som fra Boller i karry

  • Steg et finthakket rødløg i olien i en gryde. Når løget er blødt tilsættes 1 spsk. karry, svits karryen i ca. et minut.
  • Hæld ca. en halv liter blomkålssuppe over. Tilsæt ekstra vand og boullion, hvis du synes der er brug for det.
  • Tilsæt et drys tørret chili, eller mere, hvis du gerne vil have en stærk suppe.
  • Kom gulerodstern, ærter og kødboller i suppen og kog i ca. 10 minutter.

Blomkålssuppe2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s