Gæskarpuré i ovn

GræskarpureCollage1

Græskarpuré er virkelig nemt at lave, det tager lidt tid, men det passer sig selv i ovnen. Jeg havde købt et hokkaidogræskar og jeg tilberedte hele græskaret, selvom jeg ikke kunne bruge det hele på en gang. Græskarpuré er nemlig ret alsidig og den kan holde sig i 2-4 dage i køleskabet.
Græskarpuré kan bruges på stort set samme måde som kartoffelpuré, den smager lidt sødere og har en lidt dybere smag. Du kan naturligvis spise den som den er, eller bruge puréen til at lave suppe, bage en kage eller som jeg skulle, lave græskarsirup. Græskarsiruppen er til Madblogger Udfordringen, som snart kommer på bloggen.

Hokkaido-græskaret havde den flotteste orange farve, så jeg har valgt ikke at billedmanipuleret billederne. Derfor er den flotte orangefarve, I kan se på billederne er altså helt ægte.

Græskarpuré:

1 hokkaidogræskar, eller andet spise-græskar

  • Del græskaret i store både. De skal ikke være for tynde.
  • Bag græskarbådene i ovnen i 1½-2 timer ved 175 grader.
  • Lad dem køle lidt af. Fjern skind og skrab det bløde og møre kød ud.
  • Mos kødet i en skål, så det bliver en fin puré.
  • Opbevar puréen i en lufttæt beholder i køleskabet.
Advertisement

2 tanker om “Gæskarpuré i ovn

  1. Græskarmos er fint at have i fryseren til alt muligt forskelligt. Når sæsonen begynder, kan jeg købe dem i en bod til 5 kr. stykket – og så slår jeg til. De er væsentligt dyrere i supermarkederne, ikke mindst senere på vinteren.

    • Det var et godt tip, og 5 kr. Lyder som en god pris. Hvor længe kan græskarpure holde sig i fryseren? Jeg tror lige jeg har fundet endnu et godt argument, for at jeg skal have mig en stor fryser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s