Græskarflødekager med græskarsirup og marcipanlåg

Græskarfløde1120

Til Madblogger Udfordringen lavede jeg jo græskarsirup, og jeg ville gerne bruge det til andet end kaffe-sirup. Så da Anna og jeg begyndte at tænke på at lave Kaj-kager, fik jeg den ide, at vi kunne lave en græskarflødekage med græskarsirup i cremen. Det giver en anden og mere varm smag til de ellers lidt fede flødekager.

Vi ville gerne lave cremefyld, som kunne holde en god højde. Men vi var ikke helt hooked på at bruge husblas. Derfor fandt jeg inspiration på nettet, hvor jeg kunne se flere, der havde lavet en flot flødecreme af kagecreme og flødeskum. Kagecremen lavede vi efter opskriften fra Kvalimad. Den smagte godt, men allerede der sneg den første lille tanke – en spirende bekymring – sig ind. Måske ville den endelig creme ikke blive så stiv, at den kunne stå selv. Og det blev den ikke (!). Kagerne blev lavere og fladere, end planen var. Lektien må være at bruge husblas. Eller også har jeg bare ikke fundet den rigtige opskrift endnu.

Græskarfløde520

Græskarfløde920

Vi pyntede kagerne med et flot orange marcipanlåg, så kagerne kom til at ligne små fine græskar. Anna foreslog, at vi skulle rulle marcipanen ud imellem to stykker husholdningsfilm, og den ide var jeg noget skeptisk over for. Men nu jeg er totalt overbevist! Sådan skal det gøres fremover. Ikke noget med at stå med urimelige mængder flormelis på bordet, kagerullen, og alle andre steder. Bare to stykker husholdningsfilm og en god kagerulle, så kører det.

Vi lavede kagerne hjemme i vores forældres køkken, og det meste blev lavet lidt på gefühl. Jeg stod ikke og afvejede, så derfor er målene ikke præcise. Så brug din fornemmelse og tilsæt lidt mere eller mindre, alt efter hvad du kan lide.

GræskarflødeCollage1

Græskar flødekager med græskarsirup og marcipanlåg. ca. 9 stk.:

½ rulle marcipan
Rød, gul og grøn frugtfarve
2 lagkagebunde, købte eller hjemmebagte
100 g chokolade
Græskarsirup 2-3 spsk. i alt
1 dl. piskefløde
½ portion kagecreme, ca. 2-3 dl

 • Udstik cirkler af lagkagebund på 6-7 cm i diameter. Udstik ca. 9 bunde.
 • Dryp et par dråber græskarsirup på hver af bundene og lad det suge ind.
 • Lav en kagecreme og lad den køle helt af.
 • Pisk fløden til flødeskum og vend en smule i kagecremen. Cremen bliver ikke stiv, og den vil således have svært ved at holde en flot højde.
 • Vend 1-2 tsk. græskarsirup i flødecremen og smag til. Den skal smage let krydret, men ikke for overvældende.
 • Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den på lagkagebundene.
 • Farv 1/5 af marcipanen grøn og form lige så mange små græskartoppe af den, som du har bunde.
 • Derefter farves 4/5 af marcipanen orange med rød og gul frugt farve. Den orange marcipanen deles i små runde bolde. Lav lige så mange kugler som du har bunde.
 • Hver kugle rulles ud mellem 2 stykker plastfilm, så de bliver til store runde cirkler der kan dække en lagkagebund og creme.
 • Læg forsigtigt marcipanlåget over kagen og klem marcipanen sammen med bunden. Skær den overskydende marcipan væk.
 • Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Kom den smeltede chokolade i en frysepose. Klip et meget lille hjørne af, og sprøjt striber ud på de orange halvkugler for at imitere græskarets striber.
 • Sæt en grøn græskartop på hver kage.
 • Stil kagerne på køl, indtil de skal spises. De er bedst samme dag, men rester kan også spises dagen efter, de kan dog blive noget vandede.

Hvis du har lidt marcipan tilovers, når de flotte kager er færdige, kan du let forme små minigræskar til pynt som på billederne ovenfor.

Græskarfløde820

Advertisement

4 tanker om “Græskarflødekager med græskarsirup og marcipanlåg

  • Jeg tror husblas havde hjulpet rigtig meget. Så er jeg sikker på at kagerne ville have fået en flot højde. Det må blive næste gang :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s