Svinemørbrad med squash i flødesovs

mørbrad,squash,fløde

Svinemørbrad er meget anvendelig. Kødet kan bruges i de fleste køkkener, fransk, italiensk, asiatisk, dansk, det ikke tager lang tid at tilberede, og det kan tit kan fås på tilbud. Hele tre ting på en gang, der gør at det for mig, er rigtig god hverdagsmad.

Denne her ret er en variant af mørbradbøffer i flødesovs. Jeg tilsatte en squash skåret i tern, da det giver lidt ekstra fyld og en frisk smag. Retten er dejlig efterårsmad, nu hvor der er squash i massevis i butikkerne. Rød peberfrugt og hvidløg ville også have været gode tilføjelser.
Jeg brugte madlavningsfløde i stedet for almindelig fuldfed fløde. Du bestemmer selv, men vær opmærksom på, at madlavningsfløden vil have lidt sværere ved at koge ind og blive tyk med den ekstra væske, som squashen afgiver. Server retten med ris, det passer godt til den enkle og dejlige sovs.

Svinemørbrad med squash i flødesovs. 4 pers.:

1 svinemørbrad, afpudset
Lidt smør til stegning
1 squash
1 lille løg, finthakket
2 dl fløde eller madlavningsfløde
Evt lidt lys sovejævner
1 bouillonterning, svinekød
Salt og peber

  • Skær svinemørbraden ud i mindre bøffer og steg dem i lidt smør eller olie. Bøfferne skal have en fin stegskorpe.
  • Imens skæres squash og løg i tern.
  • Tag bøfferne op af panden og tilsæt squashtern og løg, giv dem et par minutter ved middelvarme.
  • Derefter tilsættes madlavningsfløde og bouillon, kog i et par minutter. Juster sovsen med sovsejævner, hvis nødvendigt.
  • Læg mørbradbøfferne tilbage i sovsen og varm igennem.
  • Smag til med salt og peber. Server med ris.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s