Kajkager -Flødeskumskage med grønt marcipanlåg

Kajkage51

Der er noget særligt hyggeligt ved pynte-projekter. Det tager tid, og man bliver vildt fokuseret på detaljerne. Men når man så er færdig, så er smilet lige lidt større, især når man kan spise sin egen kreation.

Kajkagerne blev lavet samme dag som græskarflødekagerne. Og egentlig startede det hele med, at Anna foreslog, at vi lavede Kaj-kager. Det projekt blev så udvidet med græskarflødekagerne og Halloween marengsspøgelserne. Så det var da en travl dag i det lille køkken hos vores mor. Og vores pynte-gen fik frit løb.

Som jeg beskrev ved græskarflødekagerne, så blev denne her creme ikke stiv. Det ville have krævet, at vi havde brugt husblas. Derfor valgte vi, at cremen i kajkagerne blev støttet af en ring af stift pisket flødeskum, vendt med lidt syltetøj. Det fungerede fint, og smagen var helt i top.

KajkageCollage2

Kajkager, ca. 6-8 stk.:

½ rulle marcipan
Grøn frugtfarve
2 lagkagebunde, færdigkøbt
50 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade
2-3 spsk jordbærsyltetøj, uden store bær
2 dl piskefløde
Kagecreme, ca. 2-3 dl

  • Udstik cirkler af lagkagebundene på 6-7 cm i diameter. Udstik mindst 12 bunde.
  •  Fordel ca. 1 tsk. syltetøj på hver bund, lad det suge lidt ind i bundene.
  • Læg bundene sammen to og to, så syltetøjslaget vender op ad på dem begge.
  • Lav en kagecreme og lad den køle helt af. Rør derefter ca. 1 spsk. jordbærsyltetøj i.
  • Pisk fløden til flødeskum og smag den til med ca. 1 spsk. jordbærsyltetøj.
  • Kom flødeskummet i en sprøjtepose og lav en ring i yderkanten af hver bund. Dette er for at sikre, at cremen ikke løber uden for kanterne og holder en god højde.
  • Vend en smule af det resterende jordbærflødeskum i kagecremen. Smag cremen til, den skal smage sødt og lidt af jordbær. Husk at cremen bliver ikke stiv.
  • Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den på lagkagebundene, så den holder sig inden for flødeskums-ringen.
  • Farv marcipanen med grøn frugtfarve.
  • Den grønne marcipan deles i små runde bolde, som rulles ud mellem 2 stykker plastfilm (Vitawrap eller lign.), så de bliver til store runde, tynde cirkler, der kan dække lagkagebunde og creme.
  • Læg forsigtigt marcipanlåget over kagen, og klem marcipanen forneden sammen med bunden. Skær den overskydende marcipan væk.
  • Smelt de to chokolader hver for sig i mikrobølgeovnen eller et vandbad.
  • Lav øjne ved først af lave en lidt større hvid prik af hvid chokolade og dup derefter forsigtigt en prik af mørk chokolade oven på, til pupillen. Brug et lille cornett, eller spidsen af en kødnål, som vi gjorde.
  • Med spidsen af en skarp kniv laves forsigtigt et snit ind i marcipanen. Åben åbningen en lille smule, så man da se, at det er en lille smilende mund.
  • Stil kagerne på køl, indtil de skal spises. De er bedst samme dag, men rester kan også spises dagen efter, de kan dog blive noget vandede.

Kajkage42

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s