Sammenbagte kanelsnegle

Kanelsneglsammenbagt21

Nu hvor det igen er blevet efterår, ja faktisk næsten vinter, blev det tid til at lave en omgang kanelsnegle.
Har i det også sådan, at I bedst kan lide midten af kanelsneglene? Sådan har jeg altid haft det. Faktisk spiser jeg altid kanterne først, hele vejen rundt og slutter så med midten.

Jeg har ret mange gange set amerikanske opskrifter, hvor kanelsneglede bages helt tæt sammen, og i en form, enten en springform eller en bradepande. Så undgår man de tørre kanter. Så nu skulle det afprøves, og jeg kan varmt anbefale denne fremgangsmåde. Alle sneglene blev saftige og bløde. Selv dem i kanten. De blev lidt sprøde, men slet ikke tørre. De sammenbagte kanelsnegle kan anrettes flot, så den føles som en hel kage. Du kan skære stykker af den, som hvis det var en normal kage, eller gøre mig jeg, brække sneglene fra hinanden en efter en.

Jeg brugte denne, min sædvanlig opskrift på kanelsnegle, men denne her gang tilsatte jeg en del mere mel, ca. 100 g mere, så som altid når du laver dej, så mærk dig frem. Den må ikke blive for tør, men den skal kunne slippe skålen, når den er æltet igennem.

Kanelsnegle ca. 15 stk. eller 1 springform fyldt:

Dej:
400 g hvedemel
100 g margarine eller smør
50 g gær
50 g sukker
1 æg  (+1 æg til pensling)
2 dl lunken mælk

Fyld:
100 g smør
100 g brun farin
2 tsk kanel

  • Gæren opløses i den lune mælk. Smør, sukker, æg og mel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Form dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca. 20 minutter.
  • Rør smør, kanel og brun farin sammen til fyldet.
  • Dejen rulles ud til et rektangel, og fyldet smørres ud i et jævnt lag. Rul dejen sammen på den lange led og skær skiver på ca. 2 cm størrelse.
  • Fordel sneglene i en springform, så den danner en cirkel, der skal være ca. 1 cm imellem hver snegl. De steder, hvor der er lidt meget luft, kan du placere de mindre ender.
  • Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
  • Pensel sneglene med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 10 minutter ved 225 grader.
  • Når de sammenbagte snegle er afkølede, pyntes de med hvid glasur.

Kanelsneglsammenbagt41

Reklamer

2 thoughts on “Sammenbagte kanelsnegle

  1. De ser bare rigtig lækre ud! Hvis man laver en option, altså ca. 15 stk. kanelsnegle? Hvor mange springforme skal jeg så bruge? :-)

    • Jeg brugte en enkelt springform. Hvis du har lidt ekstra dej til overs, kan du bage dem i en mindre firkantet bageform, eller i små muffinsforme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s