Vaniljesmåkager til julepyntning

Vaniljesmåkage61

Noget af de bedste ved juledagene er alle de mange små hyggelig projekter både i og uden for køkkenet. Dekorering af småkager er absolut et rigtig hyggeligt juleprojekt, og det bliver kun endnu bedre af at være flere sammen om det. Anna og jeg bagte en ret stor portion, så vi kunne udstikke mange forskellige former og dermed få brugt nogle af vores mange fine udstikkere. Man får jo samlet en del sammen efterhånden! De næste par dage kommer der et par forslag til mere specifik pyntning. Billederne i dag er resultatet af fri fantasi.

Hvor mange kager, der kommer ud af dejportionen, afhænger selvfølgelig af, hvor store dine udstikkere er. Men der er i hvert fald til at fylde en mellemstor kagedåse op. Småkagerne kan pyntes med lige, hvad hjertet begærer. Sukkerpynt, glimmer, kugler, nødder, chokolade og hvad du ellers kan finde. Vi lavede en portion royal icing, da den ikke flyder for meget ud, og den derfor skulle være nemmere at pynte med. Overfladen på royal icing bliver også mere skinnende, når den tørrer. Men vi pyntede også ret mange af kagerne med almindelig glasur, der bare var lavet ekstra tyk, og det gik ret fint.

Vi lavede en dobbelt portion af dejen, og det var godt, for småkagerne forsvandt forbavsende hurtigt fra kagedåserne. Og et par af dem var sørme væk allerede, inden de overhovedet kom i dåsen. Opskriften kommer fra Amos julebagebog, og dejen var nem at arbejde med. Kagerne smagte virkelig godt, så mon ikke det bliver min go-to opskrift.

VaniljesmåkageCollage1

Vaniljesmåkager:

350 g hvedemel
150 sukker
225 g blødt smør
1 æg
1 tsk. vaniljesukker

  • Kom mel, sukker og vanilje i en skål og smulder smørret ned i.
  • Tilsæt ægget og samle dejen. Dette kan sagtens gøres ved håndkraft.
  • Dæk dejen til og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse og udstik fine småkager.
  • Den overskyndende dej rulles ud på ny, indtil al dejen er brugt. Hvis dejen bliver for varm, er den svær at rulle ud. I så fald kan du altid sætte dejen i køleskabet igen.
  • Bag kagerne ved 200 grader i 8-10 minutter.
  • Lad kagerne køle af, og så er de klar til at blive pyntet gerne med glasur og sukkerpynt.

Royal icing:

1 bæger pasteuriseret æggehvider
300 g flormelis
evt. 1 tsk. citronsaft

  • Rør glasuren sammen til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt farve og mere flormelis.
  • Kom glasuren i en lille sprøjtepose og lav fine mønstre på kagerne.

Vaniljesmåkage41

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s