Rudolf, pingo og en smeltende snemand – inspiration til pyntning runde julesmåkager

Vaniljesmåkagerund11

Anna og jeg havde så mange pynteideer til jule-vaniljesmåkagerne, at vi kunne være blevet ved og ved. Så da vi lavede de runde kager blev det til tre varianter: Fine, nemme rudolf’er, lidt mere vanskelige pingviner og en sød, smeltende snemand.

Rudolf var meget enkelt at lave og kræver få ingredienser – smeltet mørk chokolade og røde chokoladepastiller. Med en tandstik påføres chokoladen, så man med chokoladestreger tegner gevir og øjne. Der bruges også lidt af den samme smeltede chokolade til at montere den røde chokoladeknap som næse.

Vaniljesmåkagerund21

Den smeltede chokolade skal også bruges til den mørke del af pinvingernes ansigt og øjne, mens den hvide del af ansigtet er en almindelig men meget tyk glasur. Næsen er lavet af orange glasur.

Vaniljesmåkagerund31

Til snemanden skal man udover smeltet chokolade, hvid- og orangeglasur også bruge en hvid skumfidus. Skumfidusen klippes over og varmet meget hurtigt i microbølgeovnen, 5-10 sekunder er nok. Derefter sættes den på småkagen, som allerede er påført den hvide glasur. Slut af med at pynte kagen med øjne, næse og knapper. Det gøres nemt med en en tandstik eller to.
Nu håber jeg at i har fået masser af inspiration til hvordan jeres vaniljesmåkager kan pyntes.

Vaniljesmåkagerund61

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s