Butterdejshapsere til nytårsaften

Butterdejshaps61

Det er nytårsaften lige om lidt, og derfor er det vist passende at præsentere lidt forskellige bud på små, nemme “hapsere” til dronningens nytårstale eller andre tidspunkter i løbet af aftenen. Kært barn har mange navne. Hapser, kanapé, appetizer, hors d’œuvre, snack eller noget helt sjette, men faktum er, at de smager lækkert, og der er jo noget ekstra lækkert ved anretninger i små størrelser. Anna og jeg blev hurtigt enige om at lave noget med butterdej, og så skulle vi ellers bare finde på forskellige slags fyld.

Det er nemt at lave flere slags fyld til hapserne, når nu man er i gang. Målene er lidt upræcise, brug så meget eller lidt af hver slags fyld, som du nu synes, men pas på at fyldet ikke bliver for vådt. Vi lavede chorizofyld af ½ plade butterdej og de små tomat- og pestofirkanter af den anden ½ plade. Vi brugte en hel plade butterdej til rosmarin og havsalts-sticks’ne.

ButterdejshapsCollage3

Butterdejstrekanter med chorizo:

Butterdej, ca. ½ plade
Chorizo i små tern, ca. 1 dl.
½ løg, finthakket
æg til pensling

  • Steg chorizoternene i et par miutter sammen med de finthakkede løgtern.
  • Rul butterdejen ud og skær den i store firkanter.
  • Fordel fyldet midt på hver firkant.
  • Fold butterdejen sammen, så den danner den trekant.
  • Pres kanterne sammen med en gaffel, så butterdejen lukker helt tæt. Pensel med æg.
  • Bag trekanterne i ca. 12 minutter ved 200 grader. Server lune.

Butterdejskanapé med tomat:

Rød pesto fra Løgismose
Butterdej
4-6 Cherrytomater
½ dl ristede pinjekerner

  • Rul butterdejen ud og skær den ud i små firkanter.
  • Smør rød pesto ud på firkanterne.
  • Skær cherrytomaterne i 3-4 mm tykke skiver.
  • Læg en skive tomat midt på hver firkant og drys lidt pinjekerner på.
  • Bag butterdejsfirkanterne i ca. 12 minutter ved 200 grader. Server helst lune.

Butterdejshaps51

Butterdejs ”pinde” med rosmarin, parmesan og havsalt:

1 plade butterdej
Æg til pensling
1 håndfuld revet parmesan
2 kviste frisk rosmarin
Havsalt

  • Rul butterdejspladen ud og pensel den med æg.
  • Riv parmesanen og drys den ud i et jævnt lag på butterdejen.
  • Hak rosmarinen fint og drys den sammen havsalt ud i jævnt lag.
  • Bag sticks’ne i ca. 10 minutter ved 200 grader.
  • Server lune eller kolde.
Advertisements

2 thoughts on “Butterdejshapsere til nytårsaften

    • Hej Majbrit

      Jeg tror butterdejen vil blive ret blød af at blive frosset, efter den er bagt. Men du kan bage dem uden fyld i god tid (et døgn ca.) og opbevare dem i en lufttæt beholder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s