Vinterboller – gæsteindlæg

IMG_6869

Jeg indrømmer det med det samme. Disse boller er ikke for low carb-no-dairy-stenalder-kosttyper, for der er både hvedemel, smør og creme fraiche i dem. Men de smager godt, og de er rigtig gode på en søndag eftermiddag, hvor himlen er grå, og man har lyst til at sidde med slumretæppet og drikke en god kop the til friskbagte boller. Theen skal helst fra Perchs i København eller Carstensens i Aabenraa, hvis du spørger mig. De har sådan nogle lækre theer, og det er altid en oplevelse at handle der.

Vinterboller, 14-16 stk.

50 g gær
1 dl vand
2,5 dl creme fraiche
50 g smør
2 æg (1 til dejen, 1 til pensling)
150 g græskarkerner
50 g hørfrø
1 tsk salt
500-600 g hvedemel

  • Rør gæren ud i vandet. Smelt smørret og tilsæt det samtidig med creme fraichen.
  • Kom nu de øvrige ingredienser i skålen, og ælt dejen sammen, til den er blank og smidig. Sæt dejen lunt til hævning i ca. 60 min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset og ælt den godt igennem. Form bollerne, sæt dem på en bageplade. Lad evt. bollerne efterhæve i et kvarters tid.
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.

IMG_6860

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s