CPH Dining Week: Nimb Brasserie

NimbCollage

Så blev vinterferien her i uge 7 og Copenhagen Dining Week skudt i gang for mit vedkommende. De andre år har jeg måtte se misundeligt til fra sidelinjen, mens københavnerne har nydt godt af de fordelagtige tilbud på de dejlige restauranter. Men i år er det lykkes mig at planlægge en tur til København, imens der er Dining Week. Anna og jeg havde allerede inden billetterne blev sat til salg lavet en “ønskeseddel”, så vi var helt klar, da det blev vores tur i den velorganiserede kø. Det sværeste ved det hele var faktisk at begrænse os. Hvilket så også endte med, at vi fik planlagt intet mindre end 7 restaurantbesøg. Ja, vi lod det løbe af med os – men når man nu har tiden og masser af appetit, så er det vel bare at slå til.

Første besøg var på Nimb Brasserie til frokost i dag. 8 minutter efter ankomst til Hovedbanegården og et smut over Bernstofsvej, satte vi os godt til rette i det lyse lokale med de store, bløde stole. Helt klar til at lade konceptet med 3 retter for 200 kr. stå dets første prøve.

Nimb11

Forretten var et stort stykke saltet laks med dildmayonnaise, fennikel, spæd salat og vild brøndkarse. Klassisk, friskt og delikat, men hvor gavmildheden med laksen dog i sidste ende var lidt rigeligt. Men lækkert var det, selv Anna, som ikke er den store fiskespiser, spiste faktisk af den velsmagende laks.

Nimb41

Næste ret var hovedretten, som var stegt kyllingebryst med små (vist nok ristede) rosenkål, smørdampet spidskål, cremet og silkeblød kartoffelmos, sauce blanquette og dertil en krydderurteolie med estragon. Kylling var lige i øjet, dejlig saftig, mens skindet desværre ikke var helt sprødt. Men ellers var vi virkelig begejstrede for den flotte, lyse ret, der var utrolig velsmagende.

Nimb51

Desserten var en chokolademousse med blodappelsinreduktion, krystalliseret lys og mørk chokolade og dertil en lækker, cremet vaniljeis og et drys kørvel. Både Anna og jeg var helt vilde med desserten. Den havde en flot sammensætning, og blodappelsinen gav det sidste syrlige pift til de runde smage i moussen og isen.

På drikkevarefronten startede vi forsigtigt, så Anna fik en velsmagende Chardonnay (vist en amerikansk, Scotto, meget diskret, frisk og frugtrig), mens Ellen fik en lemonade. Og så selvfølgelig rigeligt med San Pellegrino vand, som jo er sponsor for Dining Week konceptet.

Nimb Brasserie leverede klassik fransk brasseriemad fyldt med velsmag og fin balance i retterne. Og det hele af virkelig god kvalitet og med portioner, der mættede. Betjeningen var også fin, omend med et par små fodfejl. Alt i alt var det en virkelig god start på Dining Week, og Nimb får derfor 4 store, solide Ellevildgafler.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s