CPH Dining Week: Restaurant Frederiks Have

HaveCollage

Copenhagen Dining Week fortsætter på Restaurant Frederiks Have, som ligger dejligt lige i nærheden af Frederiksberg Have. Den røde tråd i aftenens menu var rodfrugter, som gik igen i alle serveringer. Restauranten har en Bib Gourmand, så det øgede naturligvis mine forventninger, som blev indfriet.

Have41

Forretten var en cremet kartoffel-porresuppe med kartoffel frit (meget sprøde, ultratynde kartoffelsticks) og en lille kugle med kartoffelporremos. Det var en fyldig og cremet suppe, som gav varmen på en kold vinterferiedag. Men også meget enkelt og lidt anonym. Lidt eddike eller anden syre kunne godt have givet den lidt spark.

Have51

Hovedretten var der mange flere nuancer i. Stegt kalvetyksteg med bagt og pureret pastinak, syltede rødløg, pommes Anna med hvidløg og friteret persille samt en smule glace. Kødet var flot mørt og spillede godt sammen med tilbehøret, som både var syrligt, cremet og sprødt.

Have61

Desserten var variationer over gulerødder. Så der var gulerodskage i to udgaver, en traditionel blød gulerodskage og sprøde tern af den tilsvarende kage. Dertil var der syltet gulerod med ingefær, en gulerodsifon, gulerodsstrimmel, en iskold vaniljesorbet og krystaliseret hvid chokolade. Desserten var Anna og jeg ikke helt enige om. Jeg synes, at sifonen var kedelig, og den tørre strimmel lilla gulerod var fuldstændig unødvendig, mens Anna syntes godt om gulerodssifonen til de sprøde kagetern.

Drikkevarerne holdt vi enkelt – æblejuice, tør fransk hvidvin og boblende vand. Dejligt.

Alt i alt en fin menu, hvor jeg synes, at køkkenet fik vist lidt af, hvad de kunne. Jeg kan godt forstå, at Frederiks Have har en Bib Gourmand, og jeg vender gerne tilbage en anden gang. Også for den gode service af de meget professionelle tjenere, der var observante og søde. En rigtig god aften med en sikker, generøs menu og god stemning på trods af travlhed, dét udløser 4 Ellevildgafler.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s