CPH Dining Week: Søren K

SørenKCollage

Så blev det til endnu en dejlig aften med Dining Week konceptet. Restaurant Søren K havde på forhånd annonceret, at spiseoplevelsen under Dining Week ville være lidt anderledes end normalt. Tættere borde og ingen duge. Men som de skriver, så håber de, at man tager en flig af ånden hos Søren K med sig. Og for mig er det jo lige dét Dining Week går ud på. Du får en slags appetizer på, hvad stedet kan gastronomisk, og forhåbentlig får man blod på tanden til at komme igen, også uden for Dinning Week.

sørenK41

Forretten bød på saltbagt hellefisk med blomkål, som hvor noget var syltet, og andet var råt i ultratyndeskiver. Ovenpå var der sprødt maltbrød og dild. Dertil var der jomfruhummermayonnaise og en dildolie. Det var en virkelig vellykket forret med en hellefisk, der nærmest smeltede i munden, og den råsyltede blomkål, hvor der både var brugt buketter og stilken fra blomkålsbladene, passede rigtig fint til, selv om den måske var en smule tør i kanterne.

sørenK61

Hovedretten var med to slags kød, mørt og lækkert helstegt kalv og en noget grovhakket, kødfuld pølse lavet med kalv, svineflæsk, hvidløg og andre krydderier. Dertil var der en intens, næsten tør, græskarpuré, græskartern, sortkål, puylinser, en hel jordskok med skræl, der vist var bagt, og en dejlig, dejlig marsalasauce. Hovedretten var virkelig smagsmættet med kraftige dybe smage fra de mange forskellige ingredienser.

sørenK71

Måltidet blev rundet af med en dessert – æblebavaroise serveret på en tynd kagebund og dertil æblepuré, nougatine, nougat og karamelcreme samt lidt citronmelisse. En rigtig vinterdessert, som der var en meget generøs portion af, men som dog ikke smagte så meget af æble, som jeg havde regnet med. Det var også første gang, jeg stødte på bavaroise, som åbenbart er en slags creme sat med husblas.

På trods af en meget rimelig prissat vinmenu (160 kr.) var vi ikke helt til så meget vin, så til retterne valgte vi bobler – cava, myntesodavand og vand – og det var bestemt rigtig fint, selvom en vinmenu sikkert også ville have gjort sig godt.

Jeg synes, at Søren K gjorde et virkelig godt stykke arbejde med at give os en flig af deres ånd. Anna har været der flere gange før, og selv om der klart var mange flere borde og gæster end normalt, så var vi heldige at få et godt alenestående to-personers bord med tjenere, der var veloplagte. Den samlede oplevelse får lige akkurat sneget sig op på 5 Ellevildgafler, primært for den utrolig velsmagende forret og varierede, smagsfulde hovedret. Jeg vil helt sikkert gerne komme tilbage en anden gang.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Reklamer

2 thoughts on “CPH Dining Week: Søren K

    • Tusind tak. Jeg fortsætter gerne, og nyder især når min søster og jeg kan lave anmeldelserne sammen, efter vi har været ude at spise den dejlige mad sammen :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s