CPH Dining Week: Restaurant Clou

ClouCollage

Dining Week blev for mit vedkommende afrundet på restaurant Clou, hvor Berntsen-brødrene holder til. Restauranten på Borgergade er inddelt to rum – et mere traditionelt lokale med bløde stole og dug på bordene og et andet lokale (vinbaren) med solide træborde og bænke. Begge lokaler var meget lyse, og man sad fint nok på de store bænke, hvor vi blev placeret.

Nu har det jo været noget af en gastronomisk uge, så jeg var spændt på, om Clou kunne skille sig ud og ikke mindst afslutte ugen med maner. Og dét kunne de i hvert fald!

Clou31

Menuen havde mange nordiske toner, som bl.a. var tydeligt i den lune forret, hvor der blev lagt ud med saltet torsk stegt i varme krydderier. Dertil var der syltet havtorn, tang og luftig hyben sauce. Som tjeneren sagde, så smagte retten af vesterhavet. Men på en vældig deluxe måde syntes vi, for den fine, farverige ret havde mange delikate nuancer og komplekse smagsnuancer. Der blev serveret godt brød til og smør med diskret, brændt hvidløg.

Anna hoppede ud i vinmenuen, for Clou skulle være særligt gode til vin, og da hun også har en svaghed for franske vine, var der ingen tøven. Godt det samme for hun startede med en dejlig rosé.

Clou41

Hovedretten var braiseret kalveskank pakket ind i en flad risnuddel og serveret med en dejlig maltsauce. Det møre kød, der virkelig var saftigt og godt krydret, blev serveret med rødbede, dehydrerede blåbær og rosa peber, tørrede tranebær og frisk timian. Det var en virkelig flot ret, og jeg var helt vild med den møre kalveskank. Til retten fik Anna et glas dejlig Languedoc (2009, Cuvée Speciale, Coteaux du Pic).

Clou51

Desserten var is lavet på mandarin med en fin bergamottegelé, syltet citron, limecreme pakket ind i bergamotte geléskiverne, krystaliseret hvid chokolade og citrus urter. Dertil fik Anna en Pipi d’Anges fra La Ferme Saint Pierre, Ventoux, som var på Sauvignon, Muscat og Viognier. En dejlig kombination og med en sødme, der var rigtig god til dessertens syre.

Hold nu op, hvor var det en god oplevelse på Clou. Virkelig gennemført og lækkert, både på mad og vinfronten. Det er svært at se, hvordan de har kunne sammensætte menuen for kun 200 kr., for der var virkelig mange finesser og teknikker i spil. Læg dertil, at betjeningen var høflig og opmærksom, så ligger vi i topenden af Dining Week oplevelser. Samlet set udløser besøget 5 meget store Ellevildgafler, selv om Anna lobbyede hårdt for 6.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Besøget afsluttede vores Dining Week, og efter højdepunktet på Clou rullede DSB-toget mig tilbage til Sønderjylland. Sikke et privilegium at kunne tage så mange nye indtryk og gode oplevelser med sig hjem. Min Dining Week har generelt holdt et højt niveau på de steder, som vi havde udvalgt. Selv om vi valgte en del klassiske og nok også mere “sikre” restauranter, så var menuerne godt varierede, og derfor gik der ikke så meget “knoldselleri” i det, som sidste år for Anna. To tendenser syntes at gå igen; saltet fisk serveret kold (måske fordi det er praktisk at forberede inden gæsterne ankommer?) og krystaliseret hvid chokolade. Det sidste skal jeg helt klart prøve at lave selv – det skulle ikke være så svært, og det gav bare et virkelig godt løft til desserterne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s