Blåbærcupcakes med citronfrosting og pynt

Blåbærcupcake61

Der har været lidt tavst på bloggen de sidste par uger, hvilket har skyldtes en omgang sygdom og en ferietur til London (den skal der nok kommer mere om). Men nu er det vist på tide at få blogget om de blåbærcupcakes som min kollega Rikke og jeg bagte sammen. Rikke siger at det altid går galt når hun bager, men det kan da ikke passe. Så vi tog en tur i køkkenet og fik frembragt disse herligheder. Rikke ville gerne bage noget der skulle pyntes, og den var jeg helt med på. Jeg har urimelig mængder af krymmel/pynt, så det var godt med en lejlighed til at brugt lidt af lageret. Derudover var jeg så heldig at Rikke var faldet over en dej-dispenserings-dims, og den måtte vi lige finde ud af om man ikke kunne leve uden. Man kan nok godt leve uden, men hurtig og underholdende, dét var den.

Så valget faldt på at vi skulle bage blåbærcupcakes med citronfrosting. Opskriften fandt jeg hos Sarahs kager, opskrifterne derfra plejer nemlig aldrig at svigte, og det gjorde denne her opskrift bestemt heller ikke. Vi lavede halvanden portion, så der var nok til at glæde ægtefæller og kollegaer. Men jeg skriver opskriften som den originalt er.

blåbærcupcakeCollage1

Blåbærcupcakes med citronfrosting ca. 15 stk.:

200 g mel
½ spsk. bagepulver
½ tsk. salt
120 g smør eller flydende margarine
175 g sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
1,3 dl mælk
100 g frosne blåbær

Citronfrosting:
90 g blødt smør
75 g flormelis
225 g flødeost naturel
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. citronsaft

  • Pisk smør og sukker cremet.
  • Pisk et æg i af gangen og pisk grundigt hver gang, til ægget er helt optaget.
  • Rør mælken i dejen.
  • Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen, og rør det i dejen. Rør til dejen er ensartet.
  • Vend de frosne blåbær i dejen.
  • Beklæd muffinsformene (silikone eller metal) med muffinsforme af papir.
  • Fordel dejen i formene, så de er ca. 1/2 til 2/3 fyldt. Cupcakesne skal ikke vokse ud over papiret når de bager.
  • Bag cupcakesne ved 185 grader i ca. 20 minutter. Hold godt øje med ovnen, og tjek om kagerne er færdige ved stikke en kødnål ned i en enkelt, og se om den kommer ren ud.
  • Lad cupcakesne køle helt af.
  • Frostingen laves ved at piske det bløde smør med flormelis og vaniljesukker.
  • Pisk derefter flødeosten i, sammen med citronsaften.
  • Blive ved med at piske til frostingen er luftig og ensartet. Smag til med ekstra citronsaft, hvis det er nødvendigt.
  • Kom frostingen i en prøjtepose forsynet med en lille stjernetyl, og lav små toppe på cupcakesne. Hvis du ikke har lyst til at stå med en sprøjtepose, kan du smørre et jævnt lag af frostingen ud på hver kage.
  • Hvis du har lyst, så pynt med krymmel, glimmer og guld.
  • Opbevar kagerne på køl, indtil 20 minutter før de skal spises.

Blåbærcupcake81

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s