Fransk sellerisalat i hjertesalat både

FranskSellerisalat11

Forleden dag fik jeg en overvældende lyst til fransk sellerisalat, og så måtte jeg jo ud i køkkenet og fremskaffe sådan en omgang. Fransk sellerisalat er en af de retter jeg er vokset op med. En af de retter min mor lavede til forret, når vi skulle have gæster. Den smager ret skarpt, da der både er eddike, sennep og karse i. Men ikke desto mindre så smager den fantastisk serveret i et salatblad og med lunt brød til. Gerne hjerterformede kuvertbrød. Eller de fine gule gurkemejeboller som min mor også tryllede frem til gæster. Forretten kan tilberedes i god tid, og da sellerien, efter den er kogt, skal køles af, kan retten ikke laves i sidste øjeblik, men skal forbedredes lidt. Det er dog hverken vanskeligt eller særlig tidskrævende.

Fransk sellerisalat, ca. 6 pers.:

½ dl hvidvinseddike
1 dl vand
1 tsk groft salt
1 sellerihoved, ca. 250 g.
½ spsk fransk sennep
3/4 dl kalorielet mayonnaise
3/4 dl cremefraiche 18%
Salt
Hjertesalat blade fra 1-2 hoveder
Karse

  • Start med at skrælle sellerien og riv den groft.
  • Kog hvidvineddiken, vand og 1 tsk groft salt op, og tilsæt den revne selleri.
  • Lad det hele koge op. Det skal ikke koge mere end 1 minut, da sellerien stadig skal have bid.
  • Hæld kogelagen fra og stil sellerien til afkøling.
  • Rør dressingen sammen af sennep, cremefraiche, mayonnaise og salt. Smag den til.
  • Vend den afkølede selleri i dressingen og smag til med salt igen.
  • Fordel den franske sellerisalat i hjertesalatbladene og drys med karse.
  • Arranger salatbladene på et stort fad, eller portionsanret og server.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s