Appelsin påske cupcakes med chokolade-“reder”

Påskecupcakes71

Ud over at lave en dejlig omgang Lammekølle à la Provence fik Anna og jeg også bagt påskecupcakes i denne her uge. Vejret har været helt fantastisk, og heldigvis tog kagerne ikke lang tid at lave, så de var et godt lille påskeferie projekt, der også gav mulighed for at nyde det gode vejr.

De små fine chokoladeæg, jeg har pyntet med, er fra Cadbury, og jeg købte dem i London for en måneds tid siden. Allerede på det tidspunkt var jeg sikker på, at de lige netop skulle bruges til at pynte nogle yndige små påskecupcakes. Kagerne smager også fint uden de små chokoladeæg, så kan du evt. erstattet dem med lidt påskefarvet krymmel.

Påskecupcakes61

Opskriften på kagerne stammer fra kogebogen “Kager, desserter og konfekt med hjertet”, som Odense Marcipan har udgivet. Så endnu engang fik jeg opfyldt et delmål i mit projekt om at lave mindst en opskrift fra hver af mine kogebøger.
Kogebogen indeholder opskrifter til forskellige sæsoner, og flere af dem er perfekte til at få brugt de sidste rester af marcipan fra julen.

Påskecupcakes31

Appelsin påske cupcakes med chokolade-“reder”, ca. 15 stk.:

4 æg
125 g sukker
2 spsk. honning
150 g hvedemel
125 g smeltet smør eller flydende margarine
100 g revet marcipan
1 tsk. bagepulver
Revet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin

Chokoladecreme:
200 g lys chokolade
2 dl piskefløde
Revet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin
Små chokoladeæg til pynt

  • Pisk sukker, æg og honning sammen til det er lyst og skummende.
  • Rør smør eller margarine i.
  • Vend mel, bagepulver, revet marcipan og revet appelsinskal i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme, gerne beklædt med papirsforme.
  • Bag kagerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Når kagerne er gennembagte, stilles kagerne til afkøling.
  • Imens laves chokoladecremen.
  • Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde.
  • Hak chokoladen og tilsæt den til den varme fløde sammen med den revne appelsinskal.
  • Rør rundt til chokoladen er helt opløst. Sæt fløden på køl.
  • Når chokolade-fløden er helt afkølet, kan den piskes til en luftig creme.
  • Kom cremen i en sprøjtepose forsynet med en stjerne-tyl.
  • Sprøjt reder af chokoladecremen på toppen af kagerne og pynt med de små æg.

Påskecupcakes81

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s