Perlespeltsalat med hytteost og sprøde grøntsager

Perlespeltsalat21

En af mine ynglings ingredienser fra “ny nordisk”-bølgen er perlespelt. De har en dejlig nøddeagtig smag, de mætter rigtig godt og længe, og så fungere perlespelt godt både varme og kolde. Derfor bruger jeg tit perlespelt i salater der skal have noget ekstra fylde.
Denne her salat bliver ekstra mættende fordi den er proppet med gode grøntsager, blandt andet edamamebønner, som jo også er rige på protein. Du får oven i købet et ekstra skud protein fra hytteosten, som fungere som en cremet dressing til salaten. What’s not to like!

Jeg har fundet inspiration til denne her salat på arlas hjemmeside, men jeg ændrede i mængderne, så den passede til min smag. Det er en lun salat, men den er også dejlig kold, og så er den god til madpakken næste dag. Salaten er så mættende at den kan serveres som den er, evt. med lidt godt brød og skinke til. Men salaten vil også passe godt som tilbehør til steget eller grillet kød.

Perlespeltsalat med hytteost og sprøde grøntsager: 4.pers.:

3 dl perlespelt
1 grøntsags bouillonterning
300 g blomkål i små buketter
½ bundt asparges i mindre stykker
3 dl edamamebønner, uden bælg
½ dl finthakket persille
200 g hytteost
Salt
Peber
evt. lidt frisk presset citronsaft.

  • Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, sammen med bouillonterningen. Min skulle koges med 6 dl vand til de 3 dl perlespelt.
  • Lad perlespelten køle lidt af
  • Imens, i en anden gryde, koges blomkålsbuketterne i ca. 2 minutter.
  • Tilsæt aspargesstykkerne og edamamebønnerne til det kogende vand og lad alle grøntsagerne koge videre i ca. 1 minut.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og skyl kortvarigt med koldt vand.
  • I en stor skål blandes den lune perlespelt sammen med blomkål, asparges, edamamebønner, persille og hytteost.
  • Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft. Server salaten lun.

 

Perlespeltsalat11

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s