Hjemmelavede croutoner

Cruton21

Jeg havde cirka et halvt franskbrød tilovers, efter at have haft fredags-brød med på arbejde inden sommerferien. Og da jeg ikke kunne nå at spise mig igennem det, inden det blev kedeligt, valgte jeg at lave croutoner. Croutoner er ikke alene gode i forhold til at undgå madspild, men også en virkelig lækker måde at give brød nyt liv og en anden karakter.

Croutonerne kan laves i god tid, og hvis de opbevares i en lufttæt beholder, kan de sagtens holde sig i et par dage. Brug gerne croutonerne til fyld i en god salat, eller som topping til en suppe. De her blev brugt til en dejlig omgang gazpacho.

Hvis du gerne vil have croutoner med mere smag, så bland evt. olivenolien med fx oregano og timian og lade det trække, inden brødet vendes rundt. Du kan også købe en god chiliolie, så croutonerne bliver mere spicy.

Hjemmelavede croutoner:

5 skiver daggammelt brød
3 spsk. god olivenolie
Salt
Evt. krydderier

  • Skær brødet ud i tern af ca. 1×1 cm’s størrelse.
  • Vend brødternene sammen med olivenolie og krydder med salt. Hvis brødet er meget tørt, så lad brødet suge olien til sig i et par minutter.
  • Bred brødternene ud i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag croutonerne ved 180 grader i 6-10 minutter. Hold godt øje med crutonerne, de bliver hurtigt sprøde og brune.
  • Lad croutonerne køle af, og server dem, eller gem de helt kolde croutoner i en dåse.

Cruton11

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s