Gazpacho – kold tomatsuppe

Gazpacho11

Gazpacho er en utrolig nem og dejlig sommerret. Helt basalt set så er gazpacho en kold tomatsuppe med grøntsagsfyld. Den kolde suppe både læsker og mætter godt i sommervarmen, og så er det rart med en ret, der kan laves på forhånd, fx om morgen, inden det bliver for varmt, at stå ved et komfur.
Opskriften stammer fra Brugsens kogebog, som er en rigtig klassikker i min familie, og jævnligt en kilde til gode opskrifter, som for eksempel lammekøllen fra påsken.
Suppen skal stå på køl i mindst en time, men har godt af at stå natten over. Til suppen hører enten brød, eller hjemmelavede croutoner til. Grøntsagsfyldet kan selvfølgelig varieres, men jeg er ret glad for kombinationen af agurk og grøn peberfrugt.

 Gazpacho. ca. 4 pers.:

1 dåse hakkede tomater
½ liter grøntsagsfond, eller ½ liter vand og 2 grøntsags bollionterninger
1 spsk god olivenolie
2 dl passata +2 dl vand, eller 4 dl tomatjuice
2-3 fed hvidløg
½ agurk
1 grøn peberfrugt
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Croutoner, gerne hjemmelavede

  • Kog de hakkede tomater sammen med grøntsagsfonden i ca. 10 minutter.
  • Si tomatsuppen og pres tomaterne, så du får mest mulig smag ud af tomaterne.
  • Tilsæt passata, vand og olivenolie.
  • Pres hvidløgsfedene og tilsæt dem sammen med citronsaften.
  • Smag til med salt og peber. og juster med ekstra citron, hvis det er nødvendigt.
  • Stil suppen på køl i mindst 1 time, gerne længere.
  • Når du er klar til at servere suppen, hakkes agurk og peberfrugt fint og serveres sammen med croutoner.

Gazpacho21

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s