Fetadip og broccolicreme

dip2x11

Nu er vi kommet til den sidste blogpost om den dejlige frokost. Og vi runder turen af med de to slags dip, som var med til at samle frokosten, og give det lidt ekstra til retten. Jeg valgte at lave to slags, da de er ret forskellige, men begge har noget godt at byde på. Fetadippen var stærk og saltet, mens broccolidippen var cremet og næsten lidt sød i smagen.

Der er stor forskel i feta, både i smag og i konsistens. For at man må kalde en ost for feta skal den komme fra Grækenland. De danske varianter vil typisk hedde salatost eller hvid ost i saltlage. Jeg brugte en original græsk feta lavet på fåre og gedemælk, som var tør i konsistensen og stærk og salt i smagen. Derfor er det også vigtigt at smage dippen til, og være varsom med tilsætningen af olien. De meget bløde fetaer vil typisk kræve mindre olie, og måske slet igen mælk.

Fetadip:

2 spsk finthakket purløg
2 spsk finthakket persille
1 fed hvidløg
100 g feta
2 spsk god mild olivenolie
1 spsk fløde eller mælk

  • I en lille foodprocessor eller minihakker blendes krydderurterne og hvidløget fint.
  • Tilsæt fetaen og blend igen.
  • Tilsæt 1 spsk. olivenolie til at starte med og blend cremen.
  • Smag på dippen og vurder konsistensen. Tilsæt mere olie, hvis dippen skal være mere cremet, og hvis der er brug for det, så tilsæt også mælk/fløde.
  • Opbevar dippen i køleskabet til den skal serveres.

Den næste dip, Broccolicremen, er utrolig nem at lave. Det er en meget mild creme, som er god at servere sammen med et udvalg af andre og kraftigere dips, fx fetadippen. Broccolicremen vil også passe godt sammen med nye kogte kartofler og en god omgang grill-kød. Det er op til dine smagsløg om du vil have lidt hvidløg i dippen, men det giver cremens smag et ekstra niveau. Og det behøver jo ikke være meget hvidløg. Broccolicremen kan sagtens laves i forvejen, den skal blot opbevares i køleskabet.

Broccolicreme:

200 g broccoli
2-3 spsk cremefraiche 18%
Lidt citronsaft
Salt og peber
Evt hvidløg

  • Damp broccolien til den er mør. Der må gerne være stilke med, de skal blot dampes lidt længere.
  • Lad broccolien køle af.
  • Blend broccoli og cremefraiche sammen til en cremet konsistens.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Stil cremen i køleskabet til den skal serveres.

dip2x21

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s