Grønkålssalat – gæsteindlæg

Grønkålssalat

Inspireret af en lækker middag hos en veninde kastede jeg mig ud i at lave en grønkålssalat forleden. Det er er superlet, især når man i supermarkederne kan købe poser, hvor grøntkålen både er skyllet og snittet. Så er det lige til at overskue at bakse en salat sammen i en snæver vending. Så det gjorde jeg. Det var noget på slump, men nedenfor er nogle cirka-angivelser. Så kan I sjusse jer frem og lægge til og trække fra alt efter hvad I bedst kan lide.

Grønkålssalat med grillet gedeost

200-250 g skyllet, snittet grønkål
½ glas grillede artiskokker i olie
1 tsk olie fra artiskokglasset
1 rulle gedeost
1 håndfuld pinjekerner
½ spsk æbleeddike

  • Tænd ovnen på 250 grader
  • Skær gedeosten i skiver, ca 1 cm tykke, og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  • Sæt osten i ovnen og bag/grill den til skiverne har fået lidt farve (5-8 min).
  • Kom en håndfuld pinjekerner på en varm pande og rist dem til de har fået en smule farve.
  • Lad både ost og kerner køle en smule, mens du skærer artiskokkerne i små både.
  • Kom grønkålen op i en salatskål og vend den med en teske olie fra artiskokglasset og en spiseske æbleeddike. Tilsæt den grillede ost, pinjekerner og artiskokker. Rør rundt og server.

Salaten er også god dagen derpå, så du kan roligt lave rigeligt og tag med på madpakke, hvis du har lyst.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s