Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkage21

Nu er vi mere end halvvejs til juleaften! Jeg tæller stadig ned hvert år. Selvom antallet af julekalendere er blevet kraftigt reduceret med årene.
Det er godt med mange forskellige opskrifter på småkager her i juledagene, så her er en til samlingen.De her ingefærsmåkager smager lidt i retningen af de kiks, der hedder Bastogne fra LU, men mere krydret. De smager dejligt af ingefær og krydderier med en god karamelliseret smag. Min mor har introduceret ingefærsmåkagerne for mig, og hun var oven i købet så sød, at hun bagte en masse af dem til Alfreds barnedåb. Det er bestemt ikke kun en julesmåkage. De kan sagtens bages året rundt.

Ingefærsmåkager:

500 g mel
250 g smør
500 g sukker
25 g gær
2 æg
3 tsk stødt nelliker
10 g stødt ingefær
1 tsk natron

  • Smulder gæren sammen med sukker.
  • Pisk sukker, gær og smør sammen. Tilsæt æg.
  • Bland mel og krydderier, samt natron i dejen, og rør dejen grundigt.
  • Rul dejen til en pølse på cirka en fingers tykkelse, og skær stykker på ca.4-5 cm’s længde.
  • Sæt småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, hold afstand imellem kagerne.
  • Bag småkagerne ved 200 grader i ca. 8-9 minutter. Kagerne skal være gyldne.

Ingefærsmåkage11

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s