Små glimt fra London 2014

London5

Da jeg sad og lavede nytårsindlægget, blev jeg helt ærgerlig over, at jeg ikke havde fået lavet et indlæg om Annas og min Londontur i foråret 2014. For selvom Anna og jeg også var der i 2013, som du kan læse her, og Anders og jeg var der i 2012, så ser og prøver vi jo noget nyt hver gang. Højdepunktet på denne her tur var vores besøg hos Alain Ducasse at the Dorchester. Det har jeg skrevet om, men resten havde fået lov bare at blive ved minderne. Men nu har jeg været billedmapperne igennem og fundet London-billederne frem, så de også kan komme til deres ret.

LondonCollage1

Som sidste år startede vi turen en søndag, så vores første måltid var en sunday roast (en sandwich i toget ind fra lufthavnen tæller vist ikke – heller ikke selvom den er fra Pret A Manger) Jeg havde igen været en tur på nettet for at finde anbefalinger, og Hawksmoor havde fået fine anbefalinger.

Restauranten og tilhørende cocktailbar lå i kælderen, og der var fyldt godt op. Konceptet er kød i rigelige mængder. Smart nok havde de en tavle, hvorpå der stod, hvilke af dagens udskæringer der var tilbage, og hvor mange gram. Så kunne bordet bestille sammen. Vi gik nu efter den klassiske sunday roast med det hele. Og uha, den var god. Der var mere end rigeligt af både kød, kartofler, gulerødder, kål, yorkshirepudding og sovs. Vi kunne ikke spise det op, og vi måtte også opgive at bestille en dessert. Selvom jeg egentlig var brændt varm på en sticky toffe pudding. For resten fik vi drinks til maden også. Måske lidt utraditionelt, men meget hyggeligt, og jeg fik en god alkoholdfri med mynte.

London71

En anden traditionel engelsk must-try er afternoon tea. I år faldt valget på the Ritz. De serverer deres afternoon tea i Palmesalonen med marmor, store spejle, masser af blomster og til tonerne af levende musik fra en pianist. Meget stemningfyldt. Der er dresscode på the Ritz, så vi havde taget vores pæne sko med – turist-sneakers’ne måtte en tur i tasken imens. Men tilsyneladende er de vant til turister – jeg så i hvert fald en enkelt herre, der lånte en jakke til at tage ud over sin T-shirt, og slips er de vist også leveringsdygtige i.

LondonCollage2

Nå, men tilbage til maden og teen. For det var jo også derfor vi var der. Jeg kan desværre ikke huske, hvilken slags the vi drak, men min var koffeinfri og til den bitre side. Det er min oplevelse at englænderne generelt, laver deres the mere bitter, end vi gør. Nok fordi de ofte kommer mælk i også. Men der var i hvert fald rigelig med the – vi fik begge slags to forskellige under vejs.

De små fingersandwich var gode – min favorit var æggesalaten, mens Anna var mest begejstret for kyllingesandwichen med peberrod. Agurkesandwich med flødeost, dild og purløg var også et hit, men her var der kommen i brødet – det var knapt så velkomment for Annas vedkommende. I alt var der 6 slags sandswich – og rigeligt af dem, men vi ville jo også gerne gemme lidt appetit til resten af fristelserne. For der kom jo også scones og kager.

Sconesne var højdepunktet for mig. De var bløde, søde og med en dejlig smørsmag. Dertil blev der naturligvis serveret clotted cream og syltetøj. Den version af clotted cream er den bedste, jeg har prøvet. Jeg har ellers smagt nogen, der var noget kedelige i smagen, men denne her var en perfekt blanding imellem smør og fløde.

Til sidst kom vi til kagerne. En macaroon, millefeut, en fondant og så chokoladelagkage med chokoladefyld.Tjenerne kom også rundt med en kagevogn undervejs, hvor man kunne få en slags mørk sandkage med dadler og karamel, og Anna fik en lækker, svampet og frisk lemon drizzle kage. Det var gode kager, men det var sconesne, der vandt hos mig.

JamieDCollage

Vi havde hjemmefra fundet ud af, at Jamie Oliver havde lavet en pop-up restaurant kaldet Diner. Og da den lå i nærheden af det teater, hvor vi skulle se “The Book of Mormons” (aldeles glimrende og anbefalelsesværdigt i øvrigt) skulle vi da lige prøve, hvad den havde at byde på. Jeg fik en burger, og Anna fik pulled pork. Til begge dele var der pommes fritter og coleslaw. Det var ganske udmærket mad. Ikke noget der går over i verdens historien.

Om den er en ægte pop-up restaurant, der er der tidsbegrænset, eller det er en slags semi pop-up, fordi den ligger på første sal, og man ikke kan bestille bord, det ved jeg ikke. Jeg gætter egentlig mest på det sidste.

JamieOCollage1

Vi spiste aftenmad og frokost mange steder rundt i byen, men det sidste jeg har billeder af er fra Jamies Italien, som vi faktisk også spiste på sidste gang, vi var i London. Det var tilfældigt, at vi endte der, for vi havde været ude at gå en tur og tilsidst kunne aftensmaden ikke vente længere. Sådan kan det gå, når man er gravid. Og da vi havde lyst til pasta, ja så blev det Jamies.

JamieOCollage2

Til hovedret fik Anna lasange og en grøn salat, mens jeg fik en cremet carbonara og bagt kål. Maden var okay, uden at være imponerende. Vores besøg sidste gang var bedre.

Til sidste skal I bare lige have en anbefaling med. Husk endelig at besøge en Chipotle, hvis i kommer til London. Vi elsker deres tex-mex mad og ikke mindst deres guacamole. Vi var forbi lige, inden vi tog til Beyonce koncert (fantastisk i øvrigt, hvor gemalen også dukkede op på scenen), og også inden vi tog flyet hjem. Bare der dog snart kom en i Danmark (eller Nordtyskland).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s