Snyde-rabarbertiramisu

Rabarbertiramisu11

Skulle du være så heldig at have nogle rabarber liggende i fryseren, så er det med at få dem brugt nu. Som min mor gjorde mig opmærksom på, så er der ikke lang tid til rabarbersæsonen begynder igen. Så til at tømme fryseren kunne du jo prøve denne her opskrift. Eller denne fantastiske rabarberkage eller denne crumble-kage. Åh, jeg glæder mig allerede!

Snyde-tiramisuen er nem at lave, og den kræver ikke ret mange ingredienser. Det er en snyde-tiramisu, fordi der hverken er alkohol eller kaffe i. Og så valgte jeg at lave cremen på den nemmeste måde jeg kunne. Det vil for mig sige uden æg. Nogle vil måske argumentere for, at den så burde hedde trifli, men ideen stammer fra den klassiske tiramisu, så det vil jeg holde mig til. Desserten er bedst efter at have stået lidt i køleskabet, så ladyfingersne har suget lidt væde fra rabarberkompotten. Men vær opmærksom på, at ladyfingersne er ret bløde og smattede efter 24 timer.

Har du andre af sommerens bær og frugter, så kan du også bruge dem til at lave kompotten af. Men grunden til, at rabarber fungerer så godt, er, at de har en god syrlighed. Jeg ville ønske, at jeg havde taget et ordenligt billede af desserten. Det havde den fortjent, men det hele gik lidt hurtigt og halvvejs med Alfred på armen. Næste gang jeg laver den, vil jeg prøve at tage et smukt billede.

Opskriften er lavet lidt på slump, mest fordi det var en ide, der havde ligget og luret lidt, mere end en egentlig opskrift. Som altid er det vigtigt at smage til undervejs. Måske indeholder dine rabarber mere vand og syre, så kompotten skal koge længere og bruge mere sukker. Når du tilsmager cremen med sukker, så husk at ladyfingers er meget søde, så cremen skal være lidt under-sødet.

Snyde-rabarbertiramisu:

1 pakke Ladyfingers
3-4 lange rabarberstængler
½-1 dl sukker
2 vaniljestænger eller 3 tsk vaniljesukker
2 dl piskefløde
2 dl mascarpone
2 spsk flormelis
20 g mørk chokolade til pynt

  • Start med at lave rabarberkompotten.
  • Del rabarberstænglerne i små stykker på ca. 2 cm og kog dem sammen med sukker og 1 tsk. vaniljepulver, eller 1 vaniljestang (delt på langs og kornene skrabet ud). Hvis du bruger frosne rabarber, afgiver de væde nok, men ellers tilsæt 2 spsk. vand.
  • Kog kompotten til den er helt mør og ikke for vandig. Smag til og tilsæt evt. mere sukker, hvis den er for sur. Men husk at den stadig skal være syrlig.
  • Lad kompotten køle helt af. Sæt den evt. i køleskabet natten over.
  • Pisk piskefløde og mascarpone luftigt og cremet sammen med flormelis og 2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra 1 vaniljestang.
  • I et lavt fad fordeles ladyfingers tæt over hele bunden.
  • Fordel den afkølede rabarberkompot jævnt i et lag på ca. 1 centimeters tykkelse.
  • Ovenpå rabarberkompotten fordeles cremen forsigtigt.
  • Slut af med at rive den mørke chokolade fint ud over desserten.
  • Stil desserten kold og tag den ud af køleskabet 5-10 minutter inden servering.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s