CPH Dining Week: Almanak – gæsteindlæg

IMG_2159

Så er Dining Week 2015 i gang. I år er det et noget mere skrabet program for mit vedkommende end det tidligere har været, men nu har jeg jo også været en utrolig flittig gæst de andre år. I mandags prøvede min medspiser og jeg Restaurant Le Basilic, men det var en noget ambivalent oplevelse, så den anmelder jeg ikke. Til gengæld var den anden oplevelse i Dining Week 2015 en stor succes. Denne gang var min medspiser og jeg på Almanak på The Standard. Jeg har spist der en enkelt gang før, og det var vellykket, om end også mere end betalt, så jeg var spændt på at se, hvordan Almanak ville løse opgaven inden for Dining Week rammerne.

IMG_2144

Almanak er af tre restauranter på The Standard, som Meyer med flere for nogle år siden åbnede i det gamle Custom House på Havnegade. Indretningen, der giver et flot kig ud i det åbne køkken, er enkel og nordisk – en meget ren linje, der matcher maden stilmæssigt.  Belysningen er ret forskellig alt afhængig af, hvor man sidder på sådan en vinteraften. Denne gang var  vi heldige og fik et bord ved en af væggene. Der var mere lys end i midten af lokalet, hvor akustikken også kan være en udfordring. Men nu til maden – det er jo det vigstigste.

IMG_2147

Efter at have fået serveret et par skiver surdejsbrød i en rustik papirpose og dertil en luftig creme (smør rørt med skyr), kom forretten på bordet. Det var en lækker, cremet kartoffelsuppe serveret med sprød bacon, surdejscroutoner og baconvinaigrette. Min medspiser og jeg kunne ikke rigtig smage baconvinaigretten, men det må have været den, der gav suppen en virkelig diskret syre. Den måtte der godt have været lidt mere af i den ellers meget vellykkede suppe.

IMG_2149

Hovedretten bød på møre oksekæber braiseret i øl, smagsintens brunet smør med løg, variationer over persillerødder (en hel og en utrolig fin, cremet version, nok med marv) og dertil en grov kartoffelmos med grøntsager. Det kan være lidt voldsomt at få serveret en hel kæbe som sådan – det er et stort stykke kød med en del fedt. Men det var alt i alt en dejlig, solid servering med mange fine smagsnuancer og forskellige konsistenser – fra den sprøde persillerod, det trevlede oksekød til den fløjsbløde rodfrugt-creme.

IMG_2153

Desserten var flot, enkelt anrettet. Hvidt i hvidt med lilla bærdrys. Det hvide lag var ymerskum, der forklædte det underliggende øllebrød. Dertil blev der serveret en frisk, men lidt anonym sorbet. Jeg er ikke så vild med øllebrød generelt, men ymerskummet og sorbeten var rigtig lækre og begge med en dejlig syrlighed.

Alt i alt var det en meget vellykket aften på Almanak. Dining Week holder prisen fint nede på 200 kr. pr. mand for maden. Vi valgte drikkemenuen til 150 kr. og fik 3 gode glas til maden. Især øllen fra Bøgedal, der blev serveret til desserten, var god. Forholdet mellem retterne og den samlede pris var virkelig rimelig. Derfor er Almanak også meget  tæt på de fem gafler, men når jeg alligevel ender på fire gafler, var det nu fordi der alligevel er plads til forbedringer, også til prisen.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s