Höst – Gæsteindlæg

HøstCollage

I foråret 2014 var jeg på Höst for første gang. Egentlig var jeg lidt forbeholden, fordi jeg har haft svingende oplevelser med Cofoco-kædens steder, men efter at have fået den anbefalet på det varmeste, måtte tog Ellen og jeg afsted. Dét fortrød vi ikke. Faktisk var det så godt, at jeg kom tilbage i slutningen af sidste år. Så der er dobbelt op på anmeldelsen.

I foråret var det selvfølgelig nogle lidt andre retter og ingredienser, men retterne i november var nu også lette og elegante og ikke så vinter-agtige, som man ellers måske kunne have regnet med. Det skal Höst bestemt ikke høre noget dårligt for.

Restauranten er ikke alene anerkendt for maden, men også for indretningen. Mens maden virkelig er over niveau ift til prisen, må jeg indrømme, at jeg ikke helt har fået slået benene væk under mig ift. hypen om indretningen. Misforstå mig ikke, det er dejlig nordisk og enkelt og både FDB-stolene og øvrige interiør er bestemt stilfuldt nok. Men første gang fik jeg bord på 1.salen, hvor der var dejlig lyst og mange planter omkring os – i november var min medspiser og jeg derimod placeret i kælderen ved et bord, hvor der var lidt træk, larm og gennemgang til hele kælderetagen. Det ødelagde ikke oplevelsen, men når man ved, hvor meget bedre det kan være, kan man jo ikke lade være med at ærgre sig lidt.

Men nu til det vigtigste – maden. Begge gange har det været virkelig godt. Når man bestiller 3-retters menuen, serveres der ekstraretter til, så begge gange er det blevet til en 6-retters menu. Sjovt nok var det begge gange de ekstra retter, som imponerede mest. Måske fordi man bliver overrasket, måske fordi det giver kokkene gode muligheder for at improvisere på dagen?

I hvert fald blev det til delikat kammusling i november serveret i en frisk agurkesauce med bl.a. karse og poppede hvedekerner. Derefter blev der serveret lækre luftige vandbakkelser med karameliserede løg og cremet ost.

2014-11-28 18.23.09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også i forårsversionen var det der en lille starter med kammusling med agurk, gedeost og tallerkensmækker. Hertil var der sprødt rugbrød med en torskerognscreme. Og også lækre vandbakkelser med fuglekvidder, altså skinkesalat og ost. De blev serveret i en skål med røg.

Høst2

På forretfronten mindede retterne også en del om hinanden stilmæssigt. Nedenfor kan I se Ellens forårsforret, som var kulmule tilberedt ved 42 grader i 18 minutter, serveret med dildolie, kålrabistrimler, salatcreme med mulingefond og sagogryn. Anna fik en vegetarforret med gulerodsstrimler, havtorn, krydret olie, ristede hasselnødder og en grøn ostecreme med dild.

Høst4

Høst5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinterforretten var også kulmule serveret med meget fintskåret, nærmest revet, glaskål, dild og en luftig sauce på blåmuslinger.

2014-11-28 18.30.40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter forretten blev der serveret saftigt brød lavet på manitoba mel og dertil pisket smør.

Høst3

Så blev det tid til 2. mellemret. For begge besøg var det måske noget af det mest vellykkede. I foråret var en den smagfuld kalvetatar med jomfruhummermayonnaise, karse, et låg af sprød kinaradisse og brændt løgdrys. Det var samtidig et gennembrud for mig på tartarfronten, hvor jeg ellers har været lidt forbeholden. Mmm, hvor kan tartar være lækkert!

Høst6

Mellemretten til vinterbesøget stod i Karl Johan svampenes tegn. Det var en kødfuld saftig pølse, serveret på brød med Karl Johan svampe, en Karl Johan mayo og dertil brøndkarse. Ved siden af blev der serveret en cremet svampedrik, som jeg nød med stor fornøjelse, men som min medspiser fandt lige voldsom nok.

2014-11-28 18.44.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så blev det tid til hovedretterne. I foråret var det en skive mør svinenakke, serveret med pure af guleærter, crudit af hvide asparges, blomkål og broccoli, krummer af rygeost og ærteskud. Retten var toppet med en skummet sauce af dark lager og brunet smør.

Høst7

Hovedretten i november var and, der bl.a. blev serveret med sprødt violetkål, grønkål, selleripuré og henover retten var der trøffel. Umh, trøffel, det elsker jeg. Det var godt, men der måtte gerne have været mere.

2014-11-28 18.58.07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med masser af gode smagsindtryk blev det nu tid til 5. servering. Ja, 5. servering – lækkert! Her var der en slags ymermousse begge gange. I forårsversionen var der fokus på solbær, med en solbærpure i bunden og frysetørret solbær på toppen og fromagen havde en lakridsaagtig røget smag, mens jeg må indrømme, at jeg simpelthen ikke kan huske november-versionens smagsnuancer.

Høst9

Desserten var begge gange den ret, som gjorde mindst indtryk. Forårsversionen var rabarberis med smuldret drømmekage, rabarberkompot og en koldskålssuppe med vanilje og porsesnaps, pyntet med skovsyre.

Høst91

Vinterdesserten havde et juleinspireret tema med julethe-is,marengs med kirsebæreddike og kirsebærkompot med kogte hvedekerner. Det var dejligt, men jeg kunne nu godt have undværet hvedekernerne, som ikke rigtig bidrog med hverken smag eller tekstur. Men nu er jeg heller ikke glad for kogte hvedekerner i almindelighed.

2014-11-28 19.22.42

Der var da også lige lidt ekstra til theen i november, så der blev serveret sprøde gode råd, karameller og skumfiduser i muslingeskaller.

2014-11-28 19.22.32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begge besøg på Höst har været ualmindelige gode. Maden har været af høj kvalitet, meget elegant og med god variation i smage, teksturer og farver. På drikkevarefronten har Höst også gode muligheder, hvis man vil andet end vin. Ellen fik i hvert fald en meget lækkert saftmenu med bl.a. rabarbersaft. I forhold til prisen – de facto 6 retter med vin (inkl. bobler), vand og kaffe til 595 kr. pr. mand – udløser det 5  Ellevildgafler. Jeg kommer helt sikkert tilbage – gerne meget snart.

ANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50pxANMELDELSE_50px

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s