Gode råd -De spiselige slags

goderaad31

Man kan ikke få for mange gode råd vel? I hvert fald ikke af de spiselige slags. Denne her slags gode råd går rent ind, og forsvinder hurtigt fra kagedåsen. Gode råd kan bedst beskrives som en slags tynd sprød vaffel, lidt som en krumkage, men alligevel ikke helt. Kært barn har mange navne, og der jo regionale forskelle. Gode råd hører til under kategorien småkage på det sønderjyske kaffebord, men de er jo egentlig ret store. Jeg har bagt dem til fødselsdage, men de passer også godt i julens kagedåse.

Jeg har for lidt tid siden investeret i et Gode råd jern. Jeg tror ikke at det bliver brugt mere end 1-2 gange i løbet af året, og det er helt okay. Men når nu jeg bor i Sønderjylland, så synes jeg det hører til.
Jeg har også fået fingrene i en “original” opskrift på gode råd. Den slags opskrifter som går i arv i familier. Den glæder jeg mig til også at få på bloggen.
Jeg kan ikke huske hvor opskriften kommer fra, jeg har helt sikkert fundet den på nettet og tilpasset den. Rigtig mange opskrifter på gode råd indeholder kardemomme, men jeg her har undladt kardemomme, da det for mig minder lidt for meget om krydderboller.

goderaad21

Gode råd:

375 g mel
188 g sukker
188 g smør
3 æg
1 tsk vaniljesukker
Fint revet skal af 2 citroner

  • Rør smør og sukker sammen.
  • Tilsæt derefter æggene et af gangen. Rør grundigt rundt.
  • Tilsæt vaniljesukker og citronskal.
  • Rør melet i dejen lidt af gangen. Dejen bliver rimelig fast. Den bliver IKKE så flydende som en pandekage eller vaffeldej.
  • Kom en teskefuld dej på det opvarmede Gode råd jern og bag til kagerne er lysebrune.
  • Lad kagerne køle af på en rist og opbevar dem i en kagedåse.

goderaad41

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s