Cremet blomkål og spelt-salat

Inspirationen til denne kolde “blomkåls-salat” kommer fra MissMuffins blog. Jeg valgte at ændre lidt i opskriften, da jeg gerne ville have en dressing, der smagte af lidt mere. Og jeg valgte at bruge perlespelt i stedet for byg. Vi fik et stykke stegt kyllingebryst til, som var krydret med barbecuekrydderi. Blomkål-salaten er ret mild, så den vil også passe rigtig godt som tilbehør til en grill-aften.
Blomkål og spelt kan sagtens koges dagen inden de skal bruges. Hvis dressingen vendes i for lang tid inden retten skal serveres, kan du risikere, at den bliver lidt vandet. Jeg havde rester med på madpakke dagen efter, og blomkåls-salaten var stadig rigtig dejlig, og var ikke blevet vandet.

Cremet blomkål og spelt. Tilbehør til 4. pers.:

1 blomkålshoved delt i mindre buketter
6 dl hønsebouillon
3 dl perlespelt
2,5 dl cremefraiche 9 %
3 forårsløg i tynde skiver
1 spsk citronsaft
2 spsk finthakkede krydderurter, fx persille og dild
½ fed presset hvidløg
Salt og peber

  • Blomkålsbuketterne koges i 3 minutter i hønsebouillonen. Tag blomkålen op, dræn og sæt på køl.
  • Hæld perlespelten op i kogevandet fra blomkålen og kog i ca. 25 minutter. På det tidspunkt var vandet kogt ind og spelten var blød, med stadig med lidt bid. Mærk selv efter hvor længe din spelt skal koge. Kom den kogte spelt i en skål og sæt på køl med det samme.
  • Rør cremefraichen sammen med forårsløg, citronsaft, hvidløg og krydderurterne. Smag til med salt og peber.
  • Når blomkål og spelt er helt afkølede, blandes de sammen med dressingen. Afhængig af hvor stort blomkålshovedet var fra start, skal al spelten måske ikke bruges. Rester af spelt kan gemmes i køleskabet til næste dag.
  • Vend dressingen sammen med blomkål og spelt. Smag til igen med salt og peber. Lad gerne retten stå og trække et par timer i køleskabet til den skal serveres.
Advertisement

En tanke om “Cremet blomkål og spelt-salat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s