Tomatsalat med revet blomkål, persille og pinjekerner

Blomkålssalat31

Salaten her blev medbragt til en hyggelig grillaften, og den er ganske fyldig pga. den store mængde blomkål. Salaten virker som sådan ikke tung, men den er meget tæt i strukturen. Opskriften har jeg fundet hos The Food Club. En rigtig dejlig madblog, som virkelig byder på mange lækre salater, og ikke mindst super flotte billeder. Jeg fulgte næsten opskriften, og justerede den kun lidt.

Det fungerede rigtig godt at rive blomkålen, den bliver næsten ligesom ris, eller som couscous. Det bliver brugt ret meget på blogs, der beskæftiger sig med at undgå hvede og gluten. Og jeg kan sagtens forestille mig at gøre det igen. Lige når du har revet blomkålen, “dufter” den ret meget af blomkål. Lad det bare dampe af i et par minutter, så sarte næser også kan være med. Sæt evt. salaten i køleskabet, men tag den ud ½ time før den skal spises. Tomater smager bedst, når de ikke er kolde.

Tomatsalat med revet blomkål, persille og pinjekerner, 4 pers.:

½ blomkålshoved
250 g cherrytomater
1 god håndfuld pinjekerner
1 stort bundt bredbladet persille
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 spsk. citron
Salt og peber

  • Rist pinjekernerne på en tør, varm pande til de er gyldne. Lad dem afkøle.
  • Riv blomkålen groft, brug kun buketterne. Stilken kan du gemme til en anden gang.
  • Skær cherrytomaterne i halve og hak den bredbladede persille groft.
  • Rør en dressing af olie, honning, citron, salt og peber.
  • Vend alle ingredienserne sammen og slut af med at fordele pinjekerner over.

Blomkålssalat41

4 tanker om “Tomatsalat med revet blomkål, persille og pinjekerner

  1. Synes ikke den var så spændende, men havde også taget halv tomat og halv peberfrugt, og det var nok fejlen.

Skriv en kommentar